O mamă cu cinci copii, ucişi într-o lovitură aeriană a coaliţiei conduse de saudiţi în nord-vestul Yemenului

Publicat:

O mama şi cei cinci copii ai săi au fost ucişi într-o lovitură aeriană a coaliţiei conduse de saudiţi luni în provincia Hajjah din nord-vestul Yemenului, au anunţat locuitori şi medici, informează agenţia Xinhua, scrie Agerpres.

Trei persoane din aceeaşi familie au fost rănite în raidul aerian, care a lovit casa lor din satul Yamanah în districtul Haradh în timpul dimineţii.


Citește și : Cinci ţări din UE cer Rusiei să restabilească libertatea de trecere prin strâmtoarea Kerci

Cu o zi înainte, patru persoane au fost ucise şi alte cinci rănite într-o lovitură a coaliţiei asupra unei staţii de benzină în districtul Mastaba din aceeaşi provincie, care se învecinează cu Arabia Saudită.

Arabia Saudită conduce o coaliţie militară arabă ce intervine în Yemen din 2015 pentru a sprijini guvernul preşedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi, după ce rebelii houthi l-au forţat să plece în exil şi au capturat o mare parte din nordul ţării, inclusiv capitala Sanaa.

Citește și : Parlamentul ucrainean aprobă decretul de instaurare a legii marțiale pentru 60 de zile

Războiul ce durează de patru ani a ucis peste 10.000 de persoane, majoritatea civili, şi a strămutat alte 3 milioane, aruncând ţara în pragul foametei.

Emisarul special al ONU pentru Yemen, Martin Griffiths, a părăsit Sanaa sâmbătă după o vizită, în timpul căreia rebelii s-au angajat să participe la viitoarele discuţii de pace din Suedia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Marfă ilicită din Germania confiscată la vamă

Marfă ilicită din Germania confiscată la vamă Un lot de marfă transportat ilicit din Germania a fost reținut de vameși. Citește și: Deputata Tauber se simte...

Un nou partid pe scena politică din Republica Moldova

Un nou partid pe scena politică din Republica Moldova Un nou partid a apărut Republica Moldova. Este vorba de Partidul Creștin Agrar, care, de fapt,...

Atenție! Va fi suspendat traficul pe o porțiune a bulevardului Dacia

Atenție! Va fi suspendat traficul pe o porțiune a bulevardului Dacia Atenție, șoferi! În următoarele trei nopți va fi suspendat total traficului rutier pe...

Preşedintele tunisian l-a demis, fără explicaţii, pe prim-ministrul

Preşedintele tunisian l-a demis, fără explicaţii, pe prim-ministrul Preşedintele tunisian Kais Saied l-a demis pe prim-ministrul Ahmed Hachani, fără să dea explicaţii oficiale, şi l-a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.