O mare agenţie de tinere talente din Japonia îşi cere scuze după acuzaţii de agresiuni sexuale

Publicat:

Principala agenţie de tinere talente pop din Japonia a prezentat scuze publice după ce fondatorul său, Johnny Kitagawa, decedat în 2019, a fost acuzat de agresiuni sexuale, informează AFP, potrivit agerpres.

Luna trecută, cântăreţul nipo-brazilian Kauan Okamoto a declarat că a fost molestat în mod repetat de Johnny Kitagawa, care a înfiinţat imperiul de divertisment Johnny&Associates.


Citeşte şi: Polonia rămâne cea mai ostilă țară din UE față de homosexuali

Kauan Okamoto a precizat că Johnny Kitagawa, care a murit în urma unui accident vascular cerebral la vârsta de 87 de ani în 2019, l-a agresat în timpul celor patru ani petrecuţi alături de această agenţie, până în 2016, începând de la vârsta de 15 ani.

El este unul dintre puţinii artişti care au vorbit public despre abuzurile sexuale comise de Kitagawa asupra unor băieţi tineri, o controversă care a reapărut în spaţiul public după un recent documentar al BBC.

Johnny Kitagawa nu a fost niciodată inculpat pentru aceste acuzaţii.

Julie Fujishima, nepoata lui Kitagawa şi actuala preşedintă a Johnny&Associates, a abordat subiectul într-un videoclip şi o declaraţie scrisă, date publicităţii duminică seară.

În videoclip, ea a prezintat scuzele “sincere” pentru problemele cauzate de acele acuzaţii.

Citeşte şi: Afacerile familiei Biden (editorial) – Black News

Un fan club denumit Penlight a declarat luni că decizia companiei de a publica declaraţii online, în loc să organizeze o conferinţă de presă, lasă multe întrebări fără răspuns. “Cerem companiei să efectueze o anchetă amănunţită şi să recunoască faptele, să îşi asume responsabilitatea în calitate de companie şi să îşi ceară scuze în faţa victimelor violenţelor sexuale”, a declarat asociaţia.

Johnny Kitagawa şi-a lansat agenţia de tinere talente în anii 1960 şi a format grupuri celebre de J-pop, precum SMAP, TOKIO şi Arashi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri Activitatea partidului politic „Șansă” ar putea fi temporar stopată, iar formațiunea nu va putea participa la...

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va ajunge în perioada următoare la Chișinău. Vizita va avea loc în...

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie Bombardamente ruse au făcut doi morţi în regiunea Zaporojie din Ucraina, a anunţat...

Recean a fost prezent la festivitatea de absolvire a UTM

Recean a fost prezent la festivitatea de absolvire a UTM Circa 1800 de studenți au absolvit miercuri Universitatea Tehnică a Moldovei. La evenimentul de înmânare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.