O maşină de poliţie din Irlanda de Nord a fost ATACATĂ cu grenadă

Publicat:

O maşină de poliţie care patrula la Belfast a fost ţinta unui atac cu grenadă în noaptea de marţi spre miercuri, însă nu s-au înregistrat victime, a comunicat poliţia nord-irlandeză, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

‘Poliţiştii se aflau în zona Falls Road într-o patrulare de rutină când, puţin după ora 02.00 (02.00 GMT) a dimineţii, un Land Rover al poliţiei a fost lovit de un obiect’, a anunţat poliţia într-un comunicat.


Citeşte şi: Macron îşi doreşte un dialog strategic ‘fără naivităţi’ cu Rusia

‘A fost auzită o detonare puternică, iar Land Rover-ul a fost condus într-un loc sigur. Din fericire, niciunul dintre poliţişti nu a fost rănit, iar vehiculul nu a fost avariat’, a menţionat comunicatul.

Poliţia a găsit la faţa locului ‘resturile unei presupuse grenade’, iar miercuri a întreprins căutări amănunţite pentru a se asigura de absenţa unor obiecte periculoase.

‘A fost vorba în mod cert despre o tentativă de a ucide sau răni poliţişti’, a comentat un responsabil, care a lansat un apel către eventualii martori.

Citeşte şi: Italia permite acostarea a două nave pline cu migranţi

Incidentul intervine cu câteva zile înaintea alegerilor parlamentare anticipate care vor avea loc pe 12 decembrie în Marea Britanie, având ca temă centrală Brexitul, un subiect foarte sensibil în această provincie britanică.

Timp de trei decenii, republicanii naţionalişti, în majoritate catolici, şi unioniştii, în principal protestanţi, s-au confruntat într-un conflict sângeros în care a fost implicată şi armata britanică şi care s-a soldat cu 3.500 de morţi.

Acordul de pace din Vinerea Mare din 1998 a pus capăt conflictului, instaurând o împărţire a puterii executive şi o frontieră deschisă cu Republica Irlanda, frontieră a cărei menţinere este o temă crucială în negocierile pentru Brexit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Un an de la atacul Hamas în Israel – Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie

Un an de la atacul Hamas în Israel - Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie La un an după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.