O membră a grupului contestatar Pussy Riot, Maria Alehina, a fugit din Rusia deghizată în livratoare de mâncare

Publicat:

O membră a grupului contestatar rus Pussy Riot, Maria Alehina, anunţă miercuri că a reuşit să fugă din Rusia deghizându-se în livratoare de mâncare şi înşelând astfel poliţia, activista devenind astfel una dintre miile de ruşi care au fugit din ţară de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, la 24 februarie, relatează AFP, scrie news.ro

Maria Alehina a fost condamnată în septembrie la un an de ”restricţii” ale libertăţii – control judiciar, interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii şi interdicţie de a părăsi Moscova -, din cauză că a îndemnat la manifestaţii împotriva arestării principalului opozant rus Aleksei Navalnîi.


Citește și : Mark Milley: Utilizarea de către Rusia a armelor hipersonice în Ucraina nu ‘schimbă jocul’

La sfârşitul lui aprilie, justiţia rusă a înăsprit aceste măsuri, pe care le-a înlocuit cu închisoarea, la o şedinţă la care Alehina nu s-a prezentat.

Într-un interviu acordat cotidianului american The New York Times (NYT), Maria Alehina, în vârstă de 33 de ani, povesteşte miercuri că a reuşit să fugă din Moscova deghizată în livratoare de mâncare şi lăsându-şi în urmă telefonul mobil, pentru a împiedica poliţia să-i ia urma.

Ea a traversat frontiera în Belarusul vecin, iar o săptămână mai târziu a reuşit să treacăîn Lituania, după mai multe încercări, povesteşte ea în acest interviu.

”Eram încântată că am reuşit, pentru că este un mare şi imprevizibil «sărut de adio» pentru autorităţile ruse”, declară ea ironic NYT.

Prietena sa Liusia Ştein, de asemenea membră Pussy Riot, a publicat o forografie cu Maria Alehina în uniformă verde de livratoare a societăţii Delivery Club, cu un rucsac de livrare de mâncare în spate.

Maria Alehina ”nu a fugit din Rusia, ea a plecat în turneu”, care începe un concert, la 12 mai, la Berlin, în vederea colectării de bani pentru Ucraina, minimalizează Liusia Ştein pe Twitter.

Citește și : Secretarul general al ONU, preocupat de crizele alimentare generate de conflictul din Ucraina

Ştein, condamnată la rândul său la restricţii ale libertăţii din cauza unor manifestaţii împotriva arestării lui Navalnîi, a părăsit Rusia în aprilie.

O veche membră a Pussy Riot, Maria Alehina a ispăşit doi ani de închisoare, condamnată pentru că a interpretat o ”rugăciune punk” în Catedrala Hristos Mântuitorul, la Moscova, în 2012.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.