X

O militantă pakistaneză a fost găsită moartă în Canada

O militantă pakistaneză pentru drepturile omului, refugiată în Canada, a fost găsită moartă la Toronto, a anunţat marţi poliţia locală, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.

Karima Mehrab, cunoscută de asemenea sub numele de Karima Baloch, s-a refugiat în Canada în 2015, după ce fusese acuzată de terorism de guvernul pakistanez, potrivit postului CBC.

Citește și : Poliţia îi sfătuieşte pe nemţi să nu se grăbească ‘să-şi toarne’ vecinii care fac petreceri de Crăciun

“Ancheta asupra morţii sale nu este deocamdată tratată ca un caz de crimă şi nu pare să existe circumstanţe suspecte”, a informat poliţia din Toronto într-un comunicat.

Moartea Karimei Mehrab “este profund şocantă”, a notat pe Twitter organizaţia Amnesty International, cerându-i poliţiei să desfăşoare o amplă anchetă.

Citește și : GREVĂ generală în Armenia! Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă

În vârstă de 37 de ani, Karima Mehrab lupta împotriva încălcărilor drepturilor omului în Pakistan şi milita pentru autonomia Belucistanului, provincie din sud-vestul acestei ţări confruntată cu violenţe islamiste şi sectariste.

Dispariţia ei lângă lacul Ontario a fost semnalată duminică de poliţia din Toronto. Trupul ei neînsufleţit a fost găsit luni dimineaţa.

Tags: canadaKarima BalochKarima MehrabOntariopakistanToronto
Categorii: Știrile zilei