X

O mină de aur s-a prăbușit în Sudan: Trei mineri au murit și alți 10 au rămas blocați

Trei mineri au murit și alți zece au rămas blocați în subteran în nordul Sudanului, după ce mina de aur în care lucrau s-a surpat, a anunțat vineri Compania Sudaneză de Resurse Minerale (SMRC), care deține mina, relatează Reuters, scrie mediafax.

Alte trei persoane au fost rănite în urma incidentului, care a avut loc în noaptea de joi spre vineri în mina Qabqaba, situată în statul Nile River. Cei trei au fost transportați la spital și sunt în stare bună, au anunțat medicii.

Citește și : Salvini : Bugetul Italiei pe 2019 va preveni „haosul pe care îl vedem în Franţa”

Minatul de aur este una dintre principalele surse de venit în Sudan, iar condițiile de lucru sunt precare. În anul 2017, Sudanul a produs aproximativ 100 de tone de aur.

Compania SMRC a anunțat că echipele de salvatori sunt în contact cu minerii blocați și speră să îi salveze în scurt timp.

„Zece mineri au rămas blocați, sunt toți în viață. Compania noastră ține la standardele de siguranță și facem apel la toți angajații noștri să respecte măsurile de siguranță pentru a evita accidentele”, se menționează într-un comunicat emis de companie.

Citește și : Şeful diplomaţiei iraniene: Nivelul vânzării de arme de către americani în Orientul Mijlociu mult peste nevoile regiunii

Tags: accidentaurminămineriSMRCSudan
Categorii: Știrile zilei