O mină ilegală din Indonezia a fost îngropată de o alunecare de teren. Șase oameni au murit şi unul este dat dispărut

Publicat:

Şase persoane au decedat, iar o alta este în continuare dată dispărută după ce o alunecare de teren a îngropat mai mulţi muncitori care lucrau pe un sit minier ilegal de exploatare a aurului din provincia indoneziană Sulawesi Central, au anunţat joi autorităţile, potrivit DPA și agerpres.

În total 16 mineri au fost salvaţi în urma acestui incident care a avut loc miercuri seară în districtul Parigi Moutong, a precizat Haris Supriadi, şeful agenţiei locale de căutare şi salvare.


Citeşte şi: O echipă de medici români a ajuns în capitala Slovaciei

”Printre cei găsiţi decedaţi se aflau un soţ şi soţia acestuia”, a spus acesta.

Puţul minei s-a prăbuşit la circa 30 de minute după ce a început să plouă torenţial, muncitorii fiind îngropaţi sub aproape 20 de metri de noroi dens, a spus Raditya Jati, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Managementul Dezastrelor.

”Au venit mulţi oameni după ce au auzit că se găseşte o cantitate substanţială de aur şi s-au înghesuit să intre în puţul îngust”, a precizat Raditya.

Circa 100 de persoane lucrau în mină în acel moment, dar cei mai mulţi au reuşit să se salveze, a mai spus el.

Soldaţi, poliţişti şi rezidenţi locali s-au alăturat operaţiunii de căutare a celor dispăruţi, a precizat acesta.

Citeşte şi: EMA a început analizarea medicamentului Regdanvimab

În siturile miniere artizanale din Indonezia se produc frecvent accidente mortale. Peste 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în dezastre similare anul acesta.

Folosirea extinsă a mercurului în cazul mineritului la scară redusă provoacă totodată diverse probleme de sănătate, au precizat experţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.