O misiune arheologică egipteano-poloneză a descoperit ruinele unui oraş antic în Alexandria

Publicat:

O misiune arheologică egipteano-poloneză a descoperit joi ruinele unei părţi extinse a unui oraş antic datând din secolele IV – VII d.Hr. în oraşul-port Alexandria, a declarat Ministerul pentru Antichităţi din această ţară, într-o declaraţie preluată de Xinhua, potrivit agerpres.

Misiunea a descoperit, de asemenea, o colecţie de mozaicuri romane care acopereau podeaua unei case din oraşul antic în timpul excavaţiilor din zona Kom el-Dekka din Alexandria, a adăugat aceasta.


Citește și : SUA intenţionează să achiziţioneze drone de atac autodestructibile din Israel

“În oraşul descoperit au fost identificate ruinele unui mic teatru, ale unei băi imperiale mari şi a 22 de săli de curs, provenind de la o universitate antică”, a declarat Ayman Ashmawy, şeful Departamentului pentru Antichităţi Egiptene din cadrul Ministerului pentru Antichităţi.

El a adăugat că mozaicul de pe podeaua uneia dintre case constă în şase imagini hexagonale cu flori de lotus, înconjurate de un cadru circular tipic.

Misiunea arheologică poloneză efectuează săpături la acest sit din centrul oraşului vechi încă din 1960 în colaborare cu Ministerul egiptean pentru antichităţi, a precizat Mostafa Waziri, secretarul general al Consiliului Suprem pentru Antichităţi.

Citește și : Cel puțin 12 morți și peste 80 de răniți după explozia a două mașini-capcană în orașul afgan Kandahar

Excavaţiile din ultimii ani s-au concentrat asupra studierii arhitecturii rezidenţiale, încă necunoscută în Alexandria secolelor I – III-lea d.Hr, a adăugat Waziri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kamala Harris, Moldova și moldovenii

Kamala Harris, Moldova și moldovenii Moldovenii sunt puțin interesați de procesele politice care au loc în SUA. Aceasta chiar dacă sunt conștienți că de linia...

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.