O misterioasă navă spaţială chineză se întoarce pe Pământ după 276 de zile

Publicat:

O navă spaţială experimentală chineză s-a întors luni pe Pământ după 276 de zile petrecute pe orbită, a anunţat presa de stat chineză, încheind o misiune importantă de testare a tehnologiilor spaţiale reutilizabile ale ţării, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Nava spaţială fără echipaj s-a întors luni la centrul de lansare Jiuquan din nord-vestul Chinei, aşa cum era prevăzut, potrivit presei de stat.


Citeşte şi: Americanii ‘s-au prins’: ‘Este foarte improbabil ca Rusia să-şi folosească armele nucleare!’ – Black News

Nu au fost publicate detalii despre tipul navei spaţiale, ce tehnologii au fost testate, la ce înălţime a zburat şi unde a orbitat de la lansarea sa la începutul lunii august 2022. De asemenea, nu au fost publicate încă imagini ale navei spaţiale.

Testul marchează un progres “important” în cercetarea pe care China o desfăşoară în domeniul tehnologiei navelor spaţiale reutilizabile, care va oferi o modalitate mai convenabilă şi mai rentabilă pentru viitoarele misiuni spaţiale, a relatat presa de stat.

În 2021, o navă spaţială posibil similară a zburat până la marginea spaţiului şi s-a întors pe Pământ în aceeaşi zi, într-o misiune care, de asemenea, a fost în mare parte ţinută secretă. Aceasta a aterizat pe Pământ “pe orizontală”, potrivit celui mai important antreprenor spaţial chinez de la acea vreme.

Citeşte şi: Medvedev cere asasinarea lui Volodimir Zelenski – Black News

Comentatori de pe reţelele de socializare din China au speculat că Beijingul a dezvoltat o navă spaţială precum X-37B, un avion spaţial autonom al Forţelor Aeriene ale SUA, care poate rămâne pe orbită ani de zile.

X-37B, un avion fără echipaj şi reutilizabil, s-a întors pe Pământ în noiembrie anul trecut, după cea de-a şasea şi ultima sa misiune, după ce a petrecut peste 900 de zile pe orbită. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ion Chicu: PAS rectifică bugetul fără ca oamenii să vadă asta

Ion Chicu: PAS rectifică bugetul fără ca oamenii să vadă asta Fostul Prim-ministru, Ion Chicu, întreabă dacă rectificarea Bugetului de Stat prin Decizie-protocolară, adică fără...

BERD împrumută 100 de milioane euro pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice din România

BERD împrumută 100 de milioane euro pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice din România Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat...

Adrian Dupu, întâlnire cu președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova

Adrian Dupu, întâlnire cu președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian...

Parlamentul a ratificat Convenția Consiliului Europei pentru protecția patrimoniului audiovizual

Parlamentul a ratificat Convenția Consiliului Europei pentru protecția patrimoniului audiovizual Aleșii poporului au ratificat astăzi Convenția Consiliului Europei pentru protecția patrimoniului audiovizual, comunică MOLDPRES. Convenția subliniază...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.