O moldoveancă a fost UCISĂ de soţul italian! Detalii şocante despre crimă

Publicat:

O moldoveancă a fost UCISĂ de soţul italian! Detalii şocante despre crimă

Erik Zorzi, un șofer de camion originar din Italia, provincia Padova, în vârstă de 42 de ani, este acuzat că și-a ucis soția, o femeie moldoveancă în vârstă de 39 de ani. Mai mult, acesta a încercat să însceneze sinuciderea femeii pe nume Nicoleta Rotaru.

Femeia a fost găsită fără viață în cabina de duș din locuința lor, în primele ore ale zilei de 2 august 2023, relatează Il Gazzettino.


Citeşte şi: Vlad Filat se retrage din cursa alegerilor prezidenţiale – Stiripesurse.md

Cei doi erau separați de la începutul anului 2023, însă locuiau împreună în continuare până când Nicoleta ar fi găsit un loc de muncă stabil.

O moldoveancă a fost UCISĂ de soţul italian! Detalii şocante despre crimă

Așadar, cazul, tratat inițiat ca o posibilă sinucidere, a fost reexaminat după ce avocații Nicoletei au cerut insistent analiza telefonului acesteia. Astfel, s-a stabilit că femeia de 39 de ani înregistrase de mult timp certurile cu soțul ei, iar o astfel de înregistrare, făcută în noaptea fatidică de 1 spre 2 august 2023, a dezvăluit detalii îngrozitoare despre ultimele momente ale vieții sale.

Erik Zorzi a negat cu vehemență în fața instanței că ar fi ucis-o și a relatat o desfășurare diferită a evenimentelor din acea noapte.

„Nu am ucis-o eu. Ne-am cunoscut pe un chat anonim „Quattro chiacchiere” pe Yahoo pe la sfârșitul anului 2004, apoi am mers la ea în Moldova și ne-am întâlnit în persoană”.

O moldoveancă a fost UCISĂ de soţul italian! Detalii şocante despre crimă

De menționat că cei doi s-au căsătorit în anul 2006, în Republica Moldova.

În seara de 1 august 2023, Nicoleta a ieșit în oraș cu noul său partener. Relatarea lui Zorzi începe de aici și se termină cu apelul la 118 în care spune că și-a găsit soția în baie cu o curea la gât.

„Am aflat din întâmplare că Nicoleta avea o altă relație, în luna iulie 2023. Eu trăiam pentru fete; soția mea nu. Mă deranja că Nicoleta avea o relație, pentru că a fost ipocrită”, a povestit în tribunal bărbatul de 42 de ani.

Potrivit celor spuse de Zorzi, în acea seară, el a înregistrat-o cu un dispozitiv MP4 găsit în casă. „Pentru a o provoca, am folosit câteva dintre cuvintele ei înregistrate cu prietenul ei. Am decis să i-l pun (dispozitivul MP4 pentru a înregistra-o – n.r.) în mașină în seara de 1 august, când ea a ieșit cu el. Am folosit cuvintele înregistrate ale Nicoletei pentru a discuta cu ea”.

O moldoveancă a fost UCISĂ de soţul italian! Detalii şocante despre crimă

Apoi, lui Zorzi i se pune să asculte în tribunal o primă parte a înregistrării realizate de femeie cu telefonul ei, în care se aude cum cei doi discută.

În mintea lui, totul a început din cauza provocărilor continue pe care le-ar fi suferit el de-a lungul timpului.

 

„Nu am idee cât de mult a durat această ceartă pentru că era deja târziu și a doua zi trebuia să merg la muncă. Îi reproșam că am această înregistrare și știam exact cum a decurs seara ei. Discutam în patul nostru. O atacam și o provocam. A fost o noapte agitată: Nicoleta nu a murit în patul ei. A rămas trează până târziu”.

 

Anchetatorii au redat apoi la difuzor momentele crimei, adică zgomotele înregistrate în jurul orei 04:24, din 2 august 2023. Bărbatul a spus că își amintește că a luat un medicament pentru a adormi și mai mult nu ține minte nimic.

„Reafirm că nu am ucis-o pe Nicoleta și că ea singură s-a închis în baie”, a răspuns el.

În înregistrarea audio, Nicoleta poate fi auzită implorându-l pe soțul ei să se oprească, spunând „Erik, te rog, oprește-te”, în timp ce el a răspuns cu furie și disperare: „Te rog tu, pentru că așa am ajuns”.

O moldoveancă a fost UCISĂ de soţul italian! Detalii şocante despre crimă

„Ascultând, îmi amintesc. Am încercat să am un raport intim cu ea. După aceea, am îmbrățișat-o într-un gest de tensiune nervoasă, fiind epuizat, iar ea a exagerat această îmbrățișare. Soția mea nu murea în acel moment. După un timp, am adormit amândoi. Nu am târât-o în baie. Nicoleta s-a închis singură în baie. În acest moment, mă încred în mâinile lui Dumnezeu și ale curții. A fost un moment în care eram ieșit din minți, dar nu i-am luat viața și nu am închis-o în baie. Eu nu am ucis-o. Știu că am făcut o mulțime de mișcări pentru a mă pregăti și a merge la muncă. Știu că am fost ieșit din tipare: nu am dormit și eram stresat. Nu-mi amintesc”, a mai povestit Zorzi în tribunal.

În final, strigătele Nicoletei de ajutor s-au stins, iar în fundal, în înregistrarea audio făcută de victimă, se aud sunete care sugerează că Zorzi încerca să insceneze sinuciderea.

La ora 04:26, bărbatul italian a început să o strige pe Nicoleta în mod repetat, implorând-o: „Te rog, lasă-mă, te rog pleacă, nu am vrut asta”.

În înregistrare se mai aud apoi diferite zgomote, iar judecătorul i-a cerut lui Zorzi să explice ce făcea. „Frecam salteaua pentru că era o pată de transpirație și am stropit cu oțet. Soția mea nu era în pat”, a spus el.

O moldoveancă a fost UCISĂ de soţul italian! Detalii şocante despre crimă

În momentul sosirii ambulanței și a carabinierilor, Zorzi a acționat cu un calm și o detașare foarte calculată, comportament care, potrivit anchetatorilor, contrasta cu faptele grave comise.

Probele descoperite pe telefonul Nicoletei au fost suficiente pentru ca autoritățile să-l aresteze pe Erik Zorzi la data de 22 martie 2024, la mai bine de șapte luni după incident.

Conform ordonanței de arestare emise de judecătoarea Laura Alcaro, înregistrarea audio documentează nu doar agresiunea fatală, ci și încercările metodice ale lui Zorzi de a muta corpul Nicoletei în baie și de a folosi diferite instrumente pentru a simula o sinucidere.

O moldoveancă a fost UCISĂ de soţul italian! Detalii şocante despre crimă

„Contextul relațional abuziv în care s-a maturizat acțiunea criminală este bine reprezentat – a spus judecătoarea – toți martorii sunt de acord în a relata cum, de mult timp, femeia suferea agresiunile verbale și fizice ale soțului”.

Nicoleta a cerut separarea de soțul ei la începutul anului trecut, dar locuiau încă împreună, pe via Rocca Pendice 15 din Abano Terme, deși judecătorul care se ocupa de divorț i-a spus să părăsească locuința.

Urmează ca bărbatul italian să apară în fața instanței la data de 17 septembrie 2024, unde va răspunde acuzațiilor de omor, un proces care se anunță complex și extrem de mediatizat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oligarhii fugiți Ilan Șor și Veaceslav Platon au cheltuit peste 2,6 milioane de lei pentru reclame care promovează narativele Kremlinului

Oligarhii fugiți Ilan Șor și Veaceslav Platon au cheltuit peste 2,6 milioane de lei pentru reclame care promovează narativele Kremlinului Oligarhii fugiți Ilan Șor și...

Israelul lovește Libanul și declară stare de urgență, Hezbollah anunță că atacul său s-a “încheiat”

Israelul lovește Libanul și declară stare de urgență, Hezbollah anunță că atacul său s-a "încheiat" Duminică, armata israeliană a anunțat că efectuează lovituri în Liban...

Aeroportul din Saratov, sudul Rusiei, a ridicat restricţiile

Aeroportul din Saratov, sudul Rusiei, a ridicat restricţiile Aeroportul regional din Saratov, sudul Rusiei, a ridicat la ora locală 09.30 (05.30 GMT) restricţiile de zbor...

Ion Valer Xenofontov: S-a inoculat în mentalul colectiv că Uniunea Sovietică este un stat eliberator. Nu a fost niciun fel de eliberare, ci a...

Ion Valer Xenofontov: S-a inoculat în mentalul colectiv că Uniunea Sovietică este un stat eliberator. Nu a fost niciun fel de eliberare, ci a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.