X

O moschee plină cu civili a fost spulberată de un bombardament în Afganistan. 12 copii au fost uciși!

Doisprezece copii au fost ucişi şi alţi câţiva răniţi într-un raid aerian împotriva unei moschei în provincia Takhar din nordul Afganistanului, transmite joi dpa, citând surse oficiale, potrivit agerpres.

Atacul aerian a avut loc miercuri după-amiază în districtul Baharak, unde luptători talibani omorâseră în cursul dimineţii peste 40 de membri ai forţelor de securitate afgane, a declarat consilierul provincial Mohammad Azam Afzali pentru dpa.

Citește și: Hit and run: Un jandarm francez a fost lovit intenționat de o mașină care circula cu viteză

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei.

Un avion a bombardat moscheea după ce s-a primit informaţia că luptători talibani care fuseseră implicaţi cu câteva ore mai devreme într-un atac sângeros asupra forţelor de securitate erau ascunşi în moschee, a explicat Afzali.

În realitate însă, talibanii plecaseră deja din moschee, au indicat Afzali şi o altă sursă de securitate.

Violenţele continuă în Afganistan în pofida negocierilor de pace începute luna trecută la Doha, în Qatar, între reprezentanţii regimului de la Kabul şi talibani.

Vezi și: 43 de persoane au fost eliberate după ce au fost ținute captive într-o bancă din Georgia – VIDEO

Experţii se aşteaptă la negocieri dure şi îndelungate până când ar putea fi convenită o încetare a focului, pe care insurgenţii au refuzat până acum să o accepte.

De peste o săptămână se dau lupte grele în sudul ţării, unde au murit peste 100 de civili, iar zeci de mii au fost nevoiţi să plece din calea conflictului.

Tags: AfganistanBaharakbombardamentcopiikabulMohammad Azam AfzalimoscheeTakhartalibani
Categorii: Știrile zilei