O moţiune de cenzură contra guvernului Borisov va fi dezbătută săptămâna viitoare

Publicat:

Opoziţia socialistă din Bulgaria a elaborat, miercuri, o moţiune de cenzură contra guvernului condus de premierul Boiko Borisov şi a cerut demisia acestuia pe fondul protestelor din întreaga ţară împotriva corupţiei, relatează Reuters şi dpa, scrie agerpres.

Dezbaterile şi supunerea la vot a acestei moţiuni vor avea loc săptămâna viitoare.


Citește și : The Guardian va suprima 180 de posturi, din cauza ‘şocului economic’ provocat de pandemie

A cincea astfel de moţiune contra coaliţiei guvernamentale de centru-dreapta nu pare însă a avea mari şanse de reuşită, întrucât demersul socialiştilor are doar sprijinul unui mic partid populist şi al câtorva parlamentari independenţi.

Borisov a anunţat că o decizie privind rămânerea sa la conducerea guvernului de la Sofia o va lua după ce va reveni de la summitul UE din această săptămână, ce va avea loc la Bruxelles în 17-18 iulie. El a atenţionat că Bulgaria trebuie să se consolideze pentru a face faţă unei iminente crize economice cauzate de pandemia de COVID-19.

”Mă voi întâlni cu partenerii noştri din coaliţie şi dacă nu avem un plan de stabilitate asupra căruia să cădem de acord, inclusiv cu partidele de opoziţie, nimeni nu poate reuşi de unul singur. După summitul UE vom discuta din nou”, a declarat Boiko Borisov într-o şedinţă de guvern.

Citește și : Incendiu de amploare într-un port din sudul Iranului

Lidera Partidului Socialist bulgar, Kornelia Ninova, a precizat însă în mod clar că nu va sprijini niciun plan care îl include pe Borisov.

Mii de bulgari au cerut în ultimele zile demisia lui Boiko Borisov, aflat în funcţie din 2009, precum şi pe cea a procurorului general al Bulgariei, Ivan Gheşev, pe fondul corupţiei la nivel înalt care a slăbit instituţiile statului şi a adus foloase magnaţilor bogaţi. Protestele nu s-au limitat numai la Sofia, având loc de asemenea la Varna, Burgas (est) şi Plovdiv (sud).

Următoarele alegeri parlamentare din Bulgaria sunt prevăzute pentru martie 2021.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.