O navă a ONG-ului Open Arms, blocată de o săptămână în Mediterana cu 121 de migranți, a mai salvat 39 de oameni

Publicat:

O navă de salvare care aşteaptă de o săptămână în Marea Mediterană pentru a i se permite să-i debarce pe cei 121 de migranţi aflaţi la bord a salvat încă 39 de persoane într-o nouă operaţiune, a anunţat sâmbătă pe Twitter ONG-ul spaniol Open Arms, relatează dpa, scrie agerpres.

“Open Arms tocmai a salvat 39 de oameni din apele internaţionale”, a postat pe Twitter şeful acestui ONG, Oscar Camps. “Între timp continuăm să căutăm un port sigur pentru a acosta”, a precizat el.


Citește și : Armenia cere CEDO o opinie consultativă privind o lege în baza căreia e inculpat un fost preşedinte

Vasul de salvare este blocat în largul insulei italiene Lampedusa de o săptămână, în condiţiile în care ministrul de interne Matteo Salvini i-a ameninţat pe activiştii din domeniu cu confiscarea navelor dacă intră în apele italiene.

Navele care intră în apele italiene riscă, de asemenea, şi amenzi mari.

Navele de salvare din Mediterana cu migranţi la bord au fost împiedicate în mod repetat să acosteze pentru că ţările cele mai apropiate, Malta şi Italia, nu vor să le permită accesul în porturile lor.

Comisia Europeană a jucat un rol de mediator în astfel de cazuri pentru a identifica ţări dispuse să-i primească pe migranţii salvaţi.

În cazul navei de salvare a Open Arms, nicio cerere de coordonare cu autorităţile de la Bruxelles nu a fost primită până acum, potrivit unui comunicat de joi.

Citește și : O rachetă cu propulsie nucleară a explodat la centrul de teste din oraşul rus Severodvinsk (presă)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.