X

O navă cu 33 de migranţi caută un port la Mediterana pentru a debarca

O navă a ONG-ului german Sea-Watch 3 caută de sâmbătă un port la Marea Mediterană pentru a debarca 33 de migranţi, în timp nava ONG-ului spaniol Open Arms se îndreaptă către Spania, după ce a primit din partea guvernului de la Madrid permisiunea să debarce în portul Algeciras cei 310 migranţi pe care-i are la bord, relatează luni agenţia EFE, scrie Agerpres.

Şeful de operaţiuni al Sea-Watch 3, Philipp Hahn, a menţionat într-o notă remisă presei că deocamdată ”situaţia la bord este stabilă”, dar începând de marţi se aşteaptă la o înrăutăţire a vremii.

Citește și : ITALIA: Vulcanul Etna a erupt din nou

ONG-ul a cerut guvernului de la Berlin să găsească o soluţie înainte de Crăciun, afirmând că dacă ministrul german de interne Horst Seehofer ”doreşte să apere valorile creştine, acum el are oportunitatea să o facă”. Deşi aliat politic al cancelarului Angela Merkel, Horst Seehofer a fost unul dintre cei mai vocali critici ai politicii uşilor deschise faţă de migranţi promovată de şefa guvernului de la Berlin.

Migranţii aflaţi la bordul navei ONG-ului german provin cei mai mulţi din Coasta de Fildeş, Nigeria şi Libia. Ei nu pot fi debarcaţi în Italia sau Malta întrucât aceste ţări şi-au închis porturile pentru navele ONG-urilor care salvează migranţi pe Mediterana.

Citește și : Creste bilantul tsunamiului din Indonezia: Cel puţin 373 de morţi şi aproape 1.500 de răniţi

Tags: AlgecirasmadridmigrantiONGOpen Armsspania
Categorii: Diaspora