X

O navă de război americană și una canadiană au navigat prin strâmtoarea Taiwan

O navă de război americană și una canadiană au navigat sâmbătă prin strâmtoarea Taiwan, a anunțat Marina americană. Este vorba despre o misiune foarte rară, potrivit Reuters, informează mediafax.

Flota a 7-a a marinei americane a anunțat că distrugătorul de rachete ghidate USS Chung-Hoon și HMCS Montreal din Canada au efectuat un tranzit „de rutină al strâmtorii prin apele în care se aplică libertatea de navigație, în conformitate cu dreptul internațional”.

Citește și : Pentru a ‘fenta’ FMI, preşedintele Tunisiei vrea să-i impoziteze pe cei bogaţi

Navele de război americane tranzitează strâmtoarea aproximativ o dată pe lună, însă este neobișnuit ca vapoarele să fie însoțite de cele ale aliaților SUA. Ultima misiune comună SUA-Canada în strâmtoarea asiatică a avut loc în septembrie, anul trecut.

Misiunea a avut loc în timp ce șefii apărării din SUA și China participau la un important summit de securitate în Singapore. În cadrul evenimentului, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a reproșat Chinei că refuză să poarte discuții militare, lăsând superputerile în impas în ceea ce privește Taiwanul și disputele teritoriale din Marea Chinei de Sud.

China a intensificat presiunile militare și politice în încercarea de a forța Taiwanul să accepte revendicările de suveranitate ale Beijingului, pe care guvernul de la Taipei le respinge cu fermitate.

Citește și : Ucraina a doborât 36 de rachete şi drone ruse noaptea trecută

Tags: canadaHMCS MontrealrazboitaiwanUSS Chung-Hoon
Categorii: Știrile zilei