O navă militară americană a trecut prin strâmtoarea Taiwan

Publicat:

O navă militară americană a trecut joi prin strâmtoarea Taiwan, a anunţat Ministerul Apărării de pe insulă, la mai puţin de o săptămână după ce preşedintele Tsai Ing-wen a fost reales detaşat cu o platformă care promovează rezistenţa faţă de China, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Nava a trecut prin calea navigabilă sensibilă, iar forţele armate ale Taiwanului au monitorizat-o tot timpul, a precizat vineri Ministerul Apărării într-un comunicat, descriind tranzitul navei prin strâmtoare drept “o misiune obişnuită”.


Citește și : Senatorii care-l vor judeca pe Trump în procesul de impeachment au depus jurământul

“Oamenii pot dormi liniştiţi”, a adăugat sursa citată.

Taiwanul este cea mai sensibilă problemă teritorială şi diplomatică a Chinei, iar Beijingul nu a exclus niciodată utilizarea forţei pentru a readuce insula sub controlul său. Îngusta strâmtoare Taiwan care separă insula de China este o sursă frecventă de tensiune.

Ultimul portavion chinez, Shandong, a trecut de două ori prin strâmtoare înainte de alegerile de sâmbătă din Taiwan, iar Taipeiul a denunţat o tentativă de intimidare.

Forţele navale ale SUA au anunţat că crucişătorul USS Shiloh cu rachete ghidate a efectuat un tranzit complet prin strâmtoarea Taiwan, fără a furniza detalii suplimentare. SUA au efectuat misiuni sporadice prin strâmtoare în ultimii doi ani.

Washingtonul nu are legături oficiale cu Taiwanul dar este obligat prin lege să-i asigure insulei mijloace de a se apăra şi este principala sa sursă de arme.

Citește și : Unul dintre cei patru angajaţi ai agenţiei turce de presă Anadolu arestaţi în Egipt a fost eliberat

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hugh Grant spune că noul film ‘Bridget Jones’ este foarte trist

Hugh Grant spune că noul film 'Bridget Jones' este foarte trist Hugh Grant a avertizat că cel de-al patrulea episod al francizei „Bridget Jones”, care...

O companie oferă ‘inspectori’ de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul

O companie oferă 'inspectori' de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul O companie americană oferă „inspectori” de loialitate care îi verifică...

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au...

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.