X

O navă plină cu migranţi caută un port de debarcare în Mediterană

Nava umanitară Alan Kurdi căuta marţi un port sigur pentru a debarca 150 de migranţi salvaţi în ziua precedentă în largul Libiei, a anunţat ONG-ul Sea Eye, în plină pandemie de coronavirus, transmite AFP, potrivit agerpres.

Această organizaţie neguvernamentală germană, singura care a reluat operaţiunile de salvare pe Mediterana, în pofida pandemiei, a mai precizat că autorităţile italiene şi malteze au transmis către MAE de la Berlin o notă verbală în care menţionează că din cauza situaţiei sanitare nu vor accepta debarcarea migranţilor în porturile lor.

Citeşte şi: Cardinalul George Pell SCAPĂ de puşcărie

De asemenea, adaugă ONG-ul Sea Eye, Ministerul de Interne german a cerut diferitelor ONG-uri implicate în astfel de operaţiuni să-şi suspende ieşirile pe Mediterana ca urmare a restricţiilor pe continentul european determinate de evoluţia pandemiei.

Citeşte şi: BoJo a fost transferat la terapie intensivă! Starea de sănătate a premierului britanic rămâne neschimbată

Pe de altă parte, organizaţia neguvernamentală germană, potrivit căreia migranţii au fost recuperaţi în cursul a două operaţiuni, acuză că o navă de realimentare italiană a refuzat să preia aceste persoane şi ar fi invocat pentru acest refuz necesitatea de a rămâne operaţională pentru o intervenţie la o platformă de foraj maritim.

Tags: Alan KurdilibiaMediteranamigrantiSea-Eye
Categorii: Diaspora