O nemţoaică de 49 de ani este judecată în Turcia pentru legături guleniste

Publicat:

O cetăţeancă germană în vârstă de 49 de ani este judecată începând de joi de un tribunal turc, pentru presupusele sale legături cu reţeaua predicatorului Fetullah Gulen, care este acuzat de organizarea puciului eşuat din 2016 din Turcia, informează vineri mai multe mass-media din Germania, citate de AFP.

Această femeie, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, este judecată de tribunalul Karaman, în sudul Turciei, potrivit cotidianului Suddeutsche Zeitung şi posturilor regionale WDR şi NDR.


Potrivit celor trei mass-media, care au putut consulta actul de acuzare, ei i se reproşează că s-ar afla în fruntea unei mişcări de femei afiliate predicatorului, care respinge acuzaţiile că s-ar afla în spatele loviturii de stat eşuate.

Citeşte şi: CATASTROFALA Irma a ucis 14 oameni în Caraibe şi se îndreaptă cu putere spre Florida – FOTO/VIDEO

Femeia ar fi deschis un cont bancar la o bancă ce este considerată a fi apropiată lui Gulen şi ar fi participat la o reuniune a unor apropiaţi ai predicatorului, la un hotel din Ankara.

De asemenea, ‘dovezi’ ar fi fost descoperite în timpul unei perchiziţii la domiciliul femeii, precizează sursele de informaţie citate.

Ea riscă o pedeapsă de mai mulţi ani de închisoare, potrivit aceleiaşi surse, care nu precizează durata procesului.

Născută în Turcia, această femeie a trăit timp de circa 20 de ani în Germania şi deţine de 15 ani cetăţenia germană.

Femeia, care nu are cetăţenie turcă, s-a instalat de ceva timp în Turcia, potrivit mass-media germane. Ea a fost arestată în august şi plasată în detenţie, apoi pusă în libertate, cu interdicţia de a părăsi teritoriul Turciei. Fiica ei a fost de asemenea arestată pentru o scurtă perioadă.

Ea este prima persoană cu cetăţenie germană judecată în Turcia în acest context.

Relaţiile dintre Turcia şi Germania s-au deteriorat puternic după puciul eşuat din 15 iulie 2016. Zece germani continuă să rămână în arestul autorităţilor turce din motive ‘politice’, potrivit Berlinului, după eliberarea, joi, a unui german arestat săptămâna trecută.

Cazul cel mai emblematic este cel al turco-germanului Deniz Yucel, corespondent al publicaţiei Die Welt în Turcia, aflat în detenţie de la sfârşitul lui februarie pentru propagandă ‘teroristă’ şi incitare la ură.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.