O noapte cu violențe în Franța; 322 de arestări

Publicat:

Un total de 322 de persoane au fost arestate în Franţa, dintre care 126 la Paris şi în suburbiile sale în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit Ministerului de Interne, în timp ce violenţele declanşate de moartea tânărului Nahel, ucis marţi de un poliţist, dau semne clare de domolire, transmite AFP, potrivit agerpres.

La Marsilia, scenă a unor incidente majore şi a unor jafuri în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, un important dispozitiv de securitate susţinut în special de forţele de elită ale Raid şi GIGN a dispersat grupuri de tineri mai puţin numeroase decât în ziua precedentă. Un total de 56 de arestări au fost înregistrate în jurul miezului nopţii în cel de-al doilea oraş al Franţei, potrivit autorităţilor locale.


Citește și : Furtuna tropicală Beatriz se transformă în uragan în apropierea de coasta sud-vestică a Mexicului

Conform cifrelor prezentate de Ministerul de Interne, 126 de persoane au fost arestate în cursul serii la Paris şi în suburbii.

 

În capitală, numeroase forţe de ordine au fost desfăşurate de-a lungul Bulevardului Champs-Elysees, unde apelurile de adunare circulau de vineri pe reţelele de socializare, a remarcat un jurnalist AFP.

De-a lungul bulevardului, mici grupuri de tineri îmbrăcaţi în negru s-au plimbat sub ochii poliţiştilor în faţa magazinelor, ţinte favorite ale protestatarilor din multe metropole, ale căror vitrine erau protejate de grilaje sau scânduri de lemn. În jurul orei 1:30 am (23:30 GMT), forţele de securitate lucrau pentru evacuarea ultimelor grupuri.

În suburbiile Parisului, principalul punct de plecare al revoltelor urbane după moartea adolescentului de 17 ani, marţi, la Nanterre, la periferia capitalei, nu a fost raportat niciun incident major.

Citește și : Ministrul britanic al mediului demisionează

 

La Lyon, foarte afectat cu o zi înainte de violenţe, 21 de persoane au fost arestate, potrivit unui raport comunicat la finalul serii de Ministerul de Interne.

Ministrul de Interne Gerald Darmanin anunţase mobilizarea unei efectiv comparabil ca număr cu cel din ziua anterioară, de 45.000 de poliţişti şi jandarmi, dintre care 7.000 la Paris şi în suburbii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.