O nouă amânare în dosarul „Energocom”. Procurorul se antrenează pe poligon, iar Dodon ripostează

Publicat:

O nouă amânare în dosarul „Energocom”. Procurorul se antrenează pe poligon, iar Dodon ripostează

O nouă amânare a ședinței de judecată pentru examinarea dosarului „Energocom”, în care figurează fostul șef al statului, Igor Dodon.

Citește și: MEC sesizează poliția. Există risc de fraudare a examenelor de BAC


Potrivit canalului de telegram Index, ședința a fost amânată la solicitarea procurorului pe caz, care a motivat că nu se poate prezenta la ședință pentru că a fost citat să participe la exercițiile militare pentru rezerviști. Sursa citată publică și un ordin semnat de Procurorul General Ion Munteanu.

La rândul său, fostul președinte al țării, Igor Dodon, care figurează în dosar în calitate de învinuit, consideră că această situație este o dovadă a faptului că  „Maia Sandu pregătește țara noastră pentru război”.

„Dacă și procurorii deja sunt chemați la exerciții pentru rezerviști, atunci unde ne îndreptăm?! Maia Sandu și PAS, nu ne atrageți în tot felul de aventuri și prostii în interesul altor state. Doriți în acest fel să vă asigurați susținerea și al doilea mandat?! Vreți să plăceți sponsorilor?! Încercați măcar puțin să fiți oameni de stat”, a reacționat fostul șef al statului, Igor Dodon.

Precizăm că în dosarul „Energocom”, fostul președinte este învinuit că, în perioada în care ocupa funcția de  ministru al Economiei, ar fi eliberat un aviz în baza căruia, în mai 2008 a fost semnat un contract privind procurarea energiei electrice la un preț mai mare pentru Republica Moldova, ceea ce a prejudiciat bugetul statului  cu 123 de milioane de lei.

Dosarul a fost expediat în judecată încă în august 2022, iar ședințele au tot fost amânate. Fostul șef al statului, Igor Dodon, neagă toate acuzațiile și a insistat ca procesul să fie public.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Investiţiile făcute de fondurile suverane din Orientul Mijlociu sunt la maximul ultimilor 15 ani

Investiţiile făcute de fondurile suverane din Orientul Mijlociu sunt la maximul ultimilor 15 ani Fondurile suverane din Orientul Mijlociu au fost responsabile pentru mai mult...

Doar 10% din suprafața uscatului este locuită: ‘Nu mai bine terraformăm noi Terra?’

Doar 10% din suprafața uscatului este locuită: 'Nu mai bine terraformăm noi Terra?' Deși deseori genială, în special prin autori ca Jules Verne, George Herbert...

Cele mai proaste alimente pentru creier, care pot afecta memoria și concentrarea

Cele mai proaste alimente pentru creier, care pot afecta memoria și concentrarea Alimentele pe care le consumăm au un impact major asupra creierului, influențând performanțele...

Noutăţile lunii iulie pe Netflix

Noutăţile lunii iulie pe Netflix În iulie, Netflix propune: "Beverly Hills Cop: Axel F.", un film în care poliţistul Axel Foley revine pentru a face...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.