O nouă avertizare de ploi torenţiale pentru insula Kyushu din Japonia, deja afectată de viituri

Publicat:

Agenţia de Meteorologie din Japonia (JMA) a emis luni o nouă avertizare de ploi torenţiale, ce vizează regiuni din insula Kyushu, situată în extremitatea sudică a ţării şi afectată în weekend de precipitaţii abundente, viituri şi alunecări de teren care au provocat decesul a peste 20 de persoane, relatează Xinhua, scrie agerpres.

Potrivit JMA, avertizarea recentă – cel mai înalt nivel de alertă pe scara agenţiei – vizează prefecturile Nagasaki, Saga şi Fukuoka şi este valabilă pentru a doua parte a zilei de luni.


Citește și : China anunţă opt noi cazuri de coronavirus depistate în ultimele 24 de ore

Avertizarea vine la scurt timp după o altă alertă de ploi torenţiale, emisă luni dimineaţă, pentru regiuni din prefecturile Kumamoto, deja afectată de intemperii, şi Kagoshima, din insula Kyushu.

Autorităţile locale au somat populaţia din zonele vizate să îşi părăsească locuinţele şi să se adăpostească în locuri sigure, existând riscul ca ploile torenţiale să provoace inundaţii şi alunecări de teren.

Au fost emise ordine de evacuare pentru zone din prefecturile Fukuoka, Miyazaki şi Kagoshima, conform JMA.

Prefectura Kumamoto, situată pe insula Kyushu a fost afectată de ploi torenţiale începând de sâmbătă dimineaţa. Bilanţul provizoriu indică cel puţin 25 de morţi, 17 persoane posibil decedate şi 11 persoane date dispărute. Operaţiunile de căutare şi salvare continuă, după cum au declarat luni autorităţile locale.

Citește și : Yuriko Koike, realeasă guvernator la Tokyo

Autorităţile din Kumamoto au confirmat duminică 18 decese adăugând că 16 persoane au fost găsite “fără semne vitale”, o frază folosită adesea în Japonia pentru desemnarea unor victime înainte ca decesul acestora să fie confirmat în mod oficial de către autorităţi, potrivit postului public de radioteleviziune NHK, citat de AFP. Printre persoanele decedate oficial figurează 14 rezidenţi ai unui cămin de bătrâni care a suferit inundaţii masive sâmbătă, după ce apele unui râu din apropiere s-au umflat şi au ieşit din matcă. Alte 50 de persoane din acest stabiliment au fost evacuate.

Japonia se află în plin sezon ploios care provoacă adesea inundaţii şi alunecări de teren.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie Cele mai strălucite minţi din domeniul...

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului Armata israeliană a anunţat duminică "tiruri de rachete" dinspre Fâşia Gaza spre sudul...

Și-a revenit după două luni de comă. Despre cine este vorba

Și-a revenit după două luni de comă. Despre cine este vorba Valentina Borzin abia își unise destinul cu iubitul ei, Oleg. După nuntă, în iulie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.