X

O nouă campanie ARBOM pentru etnicii bulgari din Taraclia

O nouă campanie ARBOM pentru etnicii bulgari din Taraclia

Asociația pentru Dezvoltarea Comunității Bulgare a lansat o nouă campanie socială cu un impact profund emoțional în susținerea etnicilor bulgari. Astfel, din 1 octombrie, săptămânal, vor fi oferite 60 de prânzuri calde pe zi persoanelor în etate, dar și celor cu venituri mici din orașul Taraclia. Acest proiect a fost inițiat și susținut de președintele Consiliului ARBOM, Plamen Milanov, și este, totodată, o premieră în raionul din sudul țării când se desfășoară asemenea acțiuni, informează MOLDPRES.

„Asociţia pentru Dezvoltarea Comunităţii Bulgare din Moldova lansează o nouă campanie, un proiect nou, proiect unic în raionul Taraclia. Vom oferi, zilnic, prânzuri calde, gratuit, persoanelor în etate, social-vulnerabile, dar şi cu nevoii speciale”, anunţat directorul ARBOM, Alexandr Borimecicov, în ziua lansării campaniei.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Vestea despre noua campanie socială lansată de către Asociația pentru Dezvoltarea Comunității Bulgare s-a răspândit cu repeziciune în orașul Taraclia.

„Este ceva de neprețuit! Este o acțiune corectă, umană și binevenită!”, a spus o pensionară care s-a bucurat enorm atunci când i s-a oferit pachetul cu mâncare.

„Mă bucur că există asemenea persoane receptive și care au grijă de bătrâni”, a adăugat un altă femeie care a venit să ia mâncare şi pentru ea, dar şi pentru soţul care e bolnav.

O partea din prânzurile calde oferite săptămânal vor fi livrate de către asistenții sociali persoanelor în vârstă sau bolnave care nu se pot deplasa la Direcția Asistență Socială și Protecție.

„Prima locație unde vor fi distribuite prânzurile vor fi la sediul Direcției Asistență Socială și Protecție, a doua locație va fi în regiunea Școlii numărul 3, iar a treia locație în sectorul de sus al orașului”, ne-a comunicat șefa Serviciului Asistență Socială Comunitară din Taraclia, Ivana Cafidji.

Spre exemplu, Sofia Chiose este asistent social care are grijă de 10 persoane. Printre acestea sunt vârstnici, dar şi cu nevoie speciale.

„Sunt două persoane care vin de sine stătător să primească prânzurile, iar pentru celelalte le livrez eu. Mulțumim ARBOM pentru această opțiune. Bătrânii pe care îi ajutăm vor fi foarte bucuroși!”, ne-a mărturisit femeia.

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

„ARBOM a oferit ajutor la peste o mie de oameni din raionul Taraclia, iar efectul social al proiectului recent lansat este că oferim prânzuri calde gratuit persoanelor în etate. Suntem singura organizație care desfășoară asemenea acțiuni pentru pensionari, pentru persoanele cu nevoi speciale, dar și pentru familiile numeroase”, a conchis Borimecicov şi expripându-şi din nou gratitudinea că Asociaţia pe care o conduce a reuşit şi de această dată să fie în serviciul etnicilor bulgari din regiune.

Campania este susținută de către partenerul ARBOM, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.). În ultimii doi ani, prin intermediul A.S.I.C.S., au fost oferite peste 113 mii de prânzuri calde beneficiarilor din Chișinău, Strășeni, Soroca.

Tags: ARBOMcampanieTaraclia
Social