O noua caravană de migranţi s-a format în Honduras

Publicat:

O mie de persoane s-au adunat marţi seara la San Pedro Sula, în nordul Hondurasului, pentru a forma o nouă caravană şi a încerca să ajungă în Statele Unite, a constatat un jurnalist AFP, potrivit agerpres.

După exemplul mai multor alte caravane care s-au format în ultimul an şi jumătate în Honduras, şi aceste persoane vor să meargă pe jos spre SUA traversând Guatemala şi mai apoi Mexicul în încercarea de a intra pe teritoriul american şi a scăpa de sărăcia şi violenţa din ţara lor.


Citeşte şi: Un avion de pasageri şi-a golit rezervoarele peste o şcoală din Los Angeles – VIDEO

“Pentru moment, avem aproximativ o mie de persoane, dar autocare sunt pe cale să sosească din Tegucigalpa (capitala Hondurasului) şi din alte părţi ale ţării”, a declarat pentru AFP Bartolo Fuentes, jurnalist, fost parlamentar de opoziţie şi apărător al drepturilor omului.

Fuentes a fost acuzat de guvernul din Honduras că a fost organizatorul primei caravane, în octombrie 2018, lucru negat de acesta.

Oamenii strânşi marţi seara la San Pedro de Sula, al doilea oraş din Honduras, au răspuns unui apel lansat pe reţelele sociale şi reluat de mass-media.

Potrivit lui Fuentes, spre deosebire de caravanele precedente, cei mai mulţi din noul grup sunt tineri şi provin din zone rurale.

Aspiranţii la emigrare, bărbaţi, femei şi copii, şi-au petrecut noaptea de marţi spre miercuri în diverse locuri din San Pedro Sula, în special în gara centrală.

Citeşte şi: Michael Flynn ‘se suceşte’ în recunoaşterea vinovăţiei în dosarul privind ingerinţa ruşilor în alegerile americane

În cadrul primei caravane, care a plecat la drum pe 14 octombrie 2018, peste 2.000 de oameni s-au îndreptat spre nord în speranţa de a intra în Statele Unite şi a fugi de şomajul şi violenţa bandelor de traficanţi de droguri care domină mari părţi din Honduras.

Cel puţin trei alte caravane, mai puţin numeroase, au urmat în cursul primului trimestru din 2019. Fenomenul s-a oprit din cauza desfăşurării de militari la frontieră de către preşedintele american Donald Trump.

Mexicul a luat, la rândul său, măsuri pentru a ajuta Statele Unite în stoparea valurilor migratorii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Anchetă în India privind vânzarea de bilete pentru concertele Coldplay

Anchetă în India privind vânzarea de bilete pentru concertele Coldplay Poliţia indiană a demarat o anchetă privind vânzarea pe piaţa neagră a biletelor pentru concertele...

Snapchat, acuzată că ar fi creat un mediu nesigur pentru minori

Snapchat, acuzată că ar fi creat un mediu nesigur pentru minori Snapchat este acuzată că ar fi creat un mediu nesigur pentru minori, expunându-i la...

Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles, aşteaptă al doilea copil

Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles, aşteaptă al doilea copil Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles şi fiica Prinţului Andrew, aşteaptă al doilea copil. Prinţesa şi soţul ei...

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură O femeie, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.