O nouă descoperire arheologică spectaculoasă la Luxor

Publicat:

Arheologii egipteni au descoperit la sud de oraşul Luxor mormântul unui meşter aurar care a trăit în Antichitate, în timpul celei de-a 18-a dinastii din Egipt. Aceasta este cea mai recentă dintr-o serie de descoperiri realizate în ultimele luni în Egipt, au anunţat sâmbătă oficialii locali, citaţi de DPA.

Mormântul conţine sarcofage, mumii, bijuterii şi măşti din lemn, au dezvăluit experţii egipteni.


Printre artefacte se află, de asemenea, o statuie care îl reprezintă pe acel meşter aurar şi pe soţia lui, despre care arheologii cred că au trăit în urmă cu peste 3.500 de ani.

Khaled al-Enany, ministrul egiptean pentru Antichităţi, a anunţat descoperirea realizată într-un sit arheologic situat pe malul vestic al Nilului, în Luxor, un oraş faimos pentru bogăţia sa de monumente antice.

În ultimele luni, Egiptul a anunţat o serie de descoperiri arheologice importante, care vizează istoria Antichităţii.

În aprilie, opt mumii au fost găsite în interiorul unui mormânt din Luxor, vechi de 3.500 de ani.

Cu o lună mai devreme, în martie, un colos impresionant a fost descoperit în Cairo. Experţii sunt de părere că uriaşa statuie ar fi o reprezentare în piatră a regelui Psamtik din cea de-a 26-a dinastie egipteană.

Descoperirile au fost intens mediatizate de guvernul egiptean, care face eforturi considerabile pentru a impulsiona turismul naţional, o sursă importantă de venit, care a fost însă profund afectat de terorism în ultimii ani.

Industria turismului întâmpină dificultăţi serioase începând din 2011, după revoltele de stradă izbucnite în Egipt împotriva preşedintelui Hosni Mubarak.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Creștere semnificativă a serviciilor de roaming bilateral între R.Moldova și România, constatată în 2023

Creștere semnificativă a serviciilor de roaming bilateral între R.Moldova și România, constatată în 2023 Pe parcursul anului trecut, s-a înregistrat o creștere semnificativă a serviciilor...

Romii din R.Moldova se confruntă în continuare cu discriminare și discurs instigator la ură

Romii din R.Moldova se confruntă în continuare cu discriminare și discurs instigator la ură Comunitatea romă din Republica Moldova se confruntă în continuare cu discriminare...

Viceprim-ministrul Popșoi condamnă ororile rușilor în Ucraina

Viceprim-ministrul Popșoi condamnă ororile rușilor în Ucraina Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe,  Mihai Popșoi, a condamnat cu fermitate atacul rusesc asupra orașelor ucrainene. Citește și: Precizăm că,...

Percheziții la Drochia. Polițiștii au căutat țigări, dar au găsit și arme

Percheziții la Drochia. Polițiștii au căutat țigări, dar au găsit și arme Oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliile a cinci persoane și câteva...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.