O nouă încercare. Se anunță licitație publică pentru spațiile comerciale din AIC

Publicat:

O nouă încercare. Se anunță licitație publică pentru spațiile comerciale din AIC

Aeroportul Internațional Chișinău  (AIC) anunță inițierea unei noi licitații publice pentru spațiile comerciale.

Citește și: Copaci prăbușiți și linii de electricitate rupte. Consecințele intemperiei la Chișinău


„Astfel, inițiem un nou proces de desfășurare a licitației cu strigare pentru locațiunea activelor neutilizate în scopuri operaționale destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages”, se menționează în nota emisă, în această dimineață, de administrația AIC.

Potrivit sursei citate, cu scopul de a eficientiza procesul, noua licitație se va desfășura conform unor noi criterii. Și anume, licitația va fi divizată în două loturi – Travel Retail (magazine) și al doilea –  Food and Beverages (restaurante).

Totodată, s-a decis reducerea numărului de aeroporturi în care participanții trebuie să își demonstreze activitatea, de la 10 la 7 aeroporturi și a fost extins termenul contractului de locațiune de la 3 la 5 ani. Criteriile obligatorii au fost reformulate, cu includerea explicațiilor suplimentare, fără a lăsa loc de interpretări.

O nouă încercare. Se anunță licitație publică pentru spațiile comerciale din AIC

Cererile pentru participare la licitație și vizitarea spațiilor pot fi depuse începând cu 1 iunie și până pe 24 iunie curent. Dosarele vor fi examinate până pe 26 iunie, iar desfășurarea licitației și anunțarea câștigătorului se anunță pentru ziua de 27 iunie 2024.

Precizăm că aceasta este a treia tentativă de organizare a unei licitații pentru spațiile comerciale din AIC. Primele două au eșuat, iar procesul a ajuns în vizorul procurorilor anticorupție.

Mai precizăm că AIC a revenit în proprietatea statului în aprilie trecut după ce acum zece ani a fost concesionat de o companie controlată de fugarul penal Ilan Șor, care a fost condamnat în Moldova pentru furtul miliardului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți Șeful Marelui Stat Major, generalul Eugen Ohladciuc, a vizitat...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.