X

O nouă inculpare pentru Nazanin Zaghari-Ratcliffe, deţinută în Iran

O iraniano-britanică, întemniţată în Iran din 2016, a fost notificată marţi în legătură cu un nou act de acuzare pe numele său, a relatat postul public de televiziune iranian, fără a preciza care sunt acuzaţiile, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Angajată a Fundaţiei Thomson Reuters, Nazanin Zaghari-Ratcliffe a fost arestată alături de fiica sa în aprilie 2016 în Iran, unde venise pentru a-şi vizita familia.

Citește și : BoJo a rămas fără șeful departamentului juridic: Jonathan Jones și-a dat demisia!

Acuzată de tentativă de răsturnare a regimului iranian, ceea ce ea neagă, femeia a fost condamnată la cinci ani de închisoare. Ea a obţinut în primăvară o permisiune de a ieşi temporar din închisoarea Evine, din Teheran, din cauza pandemiei de COVID-19.

Soţul său, Richard Ratcliffe, a declarat la 24 august că se teme că Nazanin va face obiectul unui alt proces după efectuarea actualei pedepse, în 2021.

Mai multe media din Iran şi Regatul Unit au evocat posibilitatea unei legături între arestările lui Nazanin Zaghari-Ratcliffe şi altor iraniano-britanici şi o dispută legată de o datorie britanică mai veche, în valoare de 400 milioane de lire sterline (443 milioane de euro), faţă de Teheran, în legătură cu un contract de armament.

Londra şi Teheranul au dezminţit oficial orice legătură între dosarul Zaghari-Ratcliffe şi această datorie, care se referă la contract de vânzare de tancuri pentru care Londra a primit un avans, dar care nu a putut fi onorat integral din cauza revoluţiei islamice din Iran, din 1979.

Vezi și: Avertisment pentru părinți: Pe TikTok circulă imagini cu o sinucidere!

Tags: acuzarecovid-19IranNazanin Zaghari-RatcliffeThomson Reuters
Categorii: Sinteze