O nouă lovitură pentru BoJo: Un alt deputat demisionează din partidul Conservator

Publicat:

Premierul britanic conservator, Boris Johnson, a suferit un nou eşec sâmbătă, odată cu demisia altui deputat din partidul său, care a optat să se alăture unei formaţiuni din opoziţie care se opune Brexitului, transmite AFP, potrivit agerpres.

Sam Gyimah, fost ministru al universităţilor şi ştiinţei, s-a alăturat Partidului Liberal Democrat cu ocazia conferinţei anuale de la Bournemouth, pe coasta de sud a Angliei. “Boris Johnson oferă o alegere dificilă deputaţilor moderaţi şi progresişti ai Partidului Conservator: să accepte un Brexit fără acord ori să părăsească viaţa publică”, a subliniat el.


Citește și : Al-Sissi neagă acuzaţiile de corupţie aduse lui şi armatei de către un om de afaceri egiptean

“Am ales să lupt în continuare, ca liberal-democrat, pentru valorile în care am crezut întotdeauna”, a afirmat Sam Gyimah.

Demisia sa a avut loc la câteva zile după cea a deputatului conservator Phillip Lee, care a făcut ca premierul Boris Johnson să piardă majoritatea în parlament.

Sam Gyimah este al şaselea deputat care s-a alăturat în acest an Partidului Liberal-Democrat care, în prezent, are 18 mandate în Camera Comunelor din totalul de 650.

“Este clar că liberal-democraţii sunt pe punctul de a-i aduna pe cei care vor să rămână în UE”, a reacţionat lidera partidului, Jo Swinson.

Sam Gyimah a demisionat anul trecut din guvernul condus de Theresa May din cauza dezacordului cu strategia acesteia pentru a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană.

Citește și : Un fost ministru congolez al sănătăţii, reţinut pentru deturnare de fonduri alocate luptei împotriva Ebola

Fervent partizan al unui nou referendum privind Brexitul, el a fost foarte critic la adresa lui Boris Johnson, care a ameninţat să părăsească UE la 31 octombrie cu sau fără acord asupra condiţiilor de retragere.

Fostul ministru de 43 de ani, un timp considerat o stea în ascensiune a conservatorilor, a intenţionat în iunie să candideze împotriva lui Boris Johnson la conducerea partidului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.