X

O nouă percheziţie care vizează organizatorii Jocurilor Olimpice din 2024

Keneo, un cabinet de consultanţă specializat în sport, a făcut obiectul, miercuri, unei percheziţii în cadrul unei anchete preliminare a Parchetului naţional financiar (PNF) care vizează organizarea Jocurilor Olimpice din 2024 de la Paris, informează AFP, citând surse apropiate dosarului, transmite şi agerpres.

“Oferim întregul nostru sprijin anchetatorilor”, a transmis Keneo într-un comunicat dat publicităţii.

Citeşte şi: Două companii americane au primit aprobarea finală pentru a comercializa carne cultivată în laborator – Black News

Percheziţia se înscrie în cadrul unei anchete deschise în 2017 de PNF şi încredinţată Oficiului central de luptă împotriva corupţiei şi infracţiunilor financiare.

Această anchetă vizează o serie de pieţe atribuite în special de către Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice 2024 (COJO) şi GIP 2024 (comitetul de candidatură care preceda COJO)”, a precizat marţi PNF.

Infracţiunile vizate sunt conflicte de interese, deturnare de fonduri publice şi favoritism.

Marţi a avut loc o percheziţie la sediul Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de Paris din 2024, la Saint-Denis, au anunţat responsabili ai COJO, fără să precizeze motivele anchetei.

Citeşte şi: Europa îşi reduce dependenţa de petrolul rusesc – Black News

Cu 14 luni înainte de Jocurile Olimpice, COJO nu a informat despre motivele anchetei, dar a precizat că în continuare “colaborează în totalitate cu anchetatorii pentru a facilita investigaţiile lor”.

În aprilie 2021, două rapoarte ale agenţiei franceze anticorupţie (AFA) privind organizarea JO, au prezentat potenţiale “riscuri de conflicte de interese” derivând din imaginea Jocurilor Olimpice.

Tags: Agenţia Franceză Anticorupţie (AFA)Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice 2024 (COJO)frantaGIP 2024 (comitetul de candidatură care preceda COJO)Jocurile olimpiceKeneoParchetu naţional financiar (PNF)paris
Categorii: Diaspora