O nouă replică a cutremurului care a zguduit Atena pe 19 iulie

Publicat:

Un seism cu magnitudinea 4 pe scara Richter, replică a puternicului cutremur de pe 19 iulie, a fost resimţit marţi la Atena, fără să facă însă victime şi pagube materiale, a anunţat Institutul grec de geodinamică, potrivit AFP, scrie news.ro .

Epicentrul acestui nou seism, produs la ora locală 09:24 (06:24 GMT), a fost localizat la 25 de kilometri nord-vest de capitala Greciei, în regiunea Magoula, relatează agenţia publică de ştiri, ANA.


Citește și : Boris Johnson: Iranul are ocazia să reia dialogul și să înceteze comportamentul distrugător din regiune

Este cea de-a doua replică semnificativă a cutremurului care a zguduit Atena pe 19 iulie, provocând un val de panică şi importante perturbări ale comunicaţiilor telefonice.

Magnitudinea seismului din 19 iulie a fost evaluată la 5,3 de către Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), o instituţie de referinţă mondială în domeniul seismologiei. Epicentrul acelui cutremur a fost localizat la 23 de kilometri nord-vest de Atena.

Grecia este situată deasupra unor importante falii geologice, iar seismele se produc frecvent, de cele mai multe ori fără a face însă victime.

Cel mai recent seism semnificativ – produs în 1999 şi având o magnitudine de 5,9 – a provocat moartea a 143 de persoane în regiunea capitalei elene, lăsând amintiri traumatizante în rândul populaţiei.

Citește și : Trump consideră că BoJo va fi un premier foarte bun: ‘Am așteptat șase ani să devină prim-ministru’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.