X

O nouă rundă de dezbateri electorale cu candidații la funcția de primar de Bălți

Lupta cu sărăcia și corupția, oferirea statului special municipiului Bălți, rezolvarea problemei de depopulare a municipiului sunt priorități anunțate de Sergiu Burlacu, Ion Straciuc, Mark Tkaciuk, candidați la funcția de primar al municipiului Bălți, invitați într-o nouă rundă de dezbateri electorale la TV8.

Sergiu Burlacu, candidat din partea Partidului Liberal Democrat, a menționat că municipiul Bălți, ca și toată țara, se confruntă cu un proces de depopulare.

Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

Cetățenii moldoveni nu mai văd perspective de dezvoltare în țară, în orașul Bălți în particular, de aceea este important să fie create condiții ca oamenii să rămână acasă, să se dezvolte, să creeze familii. Sergiu Burlacu își propune să rezolve problema depopulării prin crearea locurilor de muncă, atribuirea locuințelor sociale specialiștilor din domeniul educației, medicinei și alte domenii importante pentru dezvoltarea orașului, precum și crearea facilităților pentru agenții economici.

Ion Straciuc, candidat din partea Partidului Acasă Construim Europa, a spus că vrea să fie primarul tuturor, indiferent de limba vorbită, etnie, locul de trai. Potrivit candidatului, este nevoie de consolidarea societății. Ion Straciuc își propune să lupte cu sărăcia și corupția. Candidatul a precizat că în municipiul Bălți sunt întreprinderi care au fost folosite ca mașinării de spălare a banilor și unica modalitate de a combate acest fenomen este comasarea întreprinderilor municipale și efectuarea auditului în acestea.

Mark Tkaciuk, candidat din partea Partidului Acțiunii Comune – Congresul Civic, a menționat că rezolvarea problemelor la Balți este o sarcină națională. Candidatul împreună cu echipa sa își propune să aducă în oraș investiții, să crească bugetul de două ori și să-i atragă pe bălțeni la baștină. Mark Tkaciuk a spus că va insista pe conferirea unui statut special municipiului Bălți și va dispune auditul proprietății municipale. Mark Tkaciuk a menționat că Primăria nu este o piramidă a puterii formată din șefi, ci este un serviciu accesibil pentru orășeni.

Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

Candidata Victoria Șapa de la Partidul Politic „Șansă”,  Anastasia Svetlicinîi de la Partidul Politic „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei” și Nicolai Grigorișin de la Formațiunea „Partidul Schimbării” au refuzat  să participe în dezbatere.

Tags: BalţiBurlacuStraciucTkaciuk
Categorii: PoliticăȘtirile zilei