O nouă ședință în dosarul angajărilor fictive la Moldovagaz

Publicat:

O nouă ședință în dosarul angajărilor fictive la Moldovagaz

O nouă ședință de judecată în dosarul angajărilor fictive de la Moldovagaz. Procurorii îl acuză pe un fost consilier al vicepreședintelui Consiliului de Administrare al Moldovagaz că l-ar fi angajat fictiv pe un bărbat care nu avea nici măcar studii tehnice medii de specialitate, însă ridica salarii de sute de mii de lei. Luat la întrebări, bărbatul suspectat a refuzat să facă declarații.

Între timp, fostul consilier al vicepreședintelui Consiliului de Administrare al Moldovagaz, Arcadie Vicol, pe care procurorii îl acuză că l-ar fi angajat fictiv pe Victor Gamer la Moldovagaz în perioada 2016-2019, se declară nevinovat și spune că dosarul a fost pornit la comandă, dar a refuzat să spună la comanda cui, transmite tv8.md. 


Citeşte şi: Un deputat al Dumei de Stat cere lovirea țintelor NATO din Marea Neagră – Stiripesurse.md

Dosarul penal a fost pornit în baza dezvăluirilor făcute de consilierul directorului Moldovagaz, tot el fost ofițer SIS, Eugen Cuzmin. Acesta a declarat atunci că la compania „Moldovagaz” au existat mai multe angajări fictive. Unul dintre cele mai relevante exemple este cazul lui Victor Gamer, un apropiat din anturajul fugarului Vlad Plahotniuc, implicat în dosarul spălării banilor.

O nouă ședință în dosarul angajărilor fictive la Moldovagaz

Cu toate astea, complicele lui Plahotniuc în dosarul furtului miliardului ar fi ridicat un salariu de 457.633 de lei, iar în baza contractului de arendă a automobilului său personal a primit combustibil în valoare de 60.270 de lei.

Potrivit lui Cuzmin, Victor Gamer a fost angajat deși nu avea nici măcar studii tehnice medii de specialitate. El spune că indicațiile în acest sens erau date de fostul consilier al vicepreședintelul Consiliului de Administrare al Moldovagaz, Arcadie Vicol. Acesta neagă, însă, orice implicare și se declară victima unui dosar la comandă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Canal Regional, TV-Drochia și Media TV, sancționate cu 19 mii de lei de Consiliul Audiovizualului

Canal Regional, TV-Drochia și Media TV, sancționate cu 19 mii de lei de Consiliul Audiovizualului Posturile de televiziune Canal Regional, TV-Drochia și Media TV au...

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore Două cutremure au avut loc în România, în zona seismică Vrancea, în noaptea de vineri...

BIOGRAFIE – Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite?

BIOGRAFIE - Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite? Când Keir Starmer a fost ales să conducă Partidul Laburist din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.