X

O nouă ședință în dosarul Evgheniei Guţul

O nouă ședință în dosarul Evgheniei Guţul

La protestele opoziţiei din Chişinău, oamenii erau aduşi organizat, în baza unor liste, şi primeau de la 200 până la 400 de lei din partea unor persoane afiliate Partidului Politic Şor, scos în afara legii.

Afirmaţiile îi aparţin unei foste secretare a formaţiunii politice. Ea e unul dintre martorii în dosarul în care este judecată Evghenia Guţul, başcanul autonomiei Găgăuze, dar şi o altă secretară a partidului controlat de fugarul Ilan Şor. Ambele învinuite au refuzat să comenteze aceste declaraţii, potrivit tvrmoldova.md.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

În sedinţa de astăzi, magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, au continuat să audieze martorii acuzării. Fosta secretară a partidului politic Şor a refuzat să discute cu presa, dar în faţa instanţei a declarat că a lucrat la un birou al formaţiunii din sectorul Râşcani. Ea a afirmat că avea misiunea de a identifica oameni dispuşi să meargă la proteste. Listele cu aceştia le expedia Svetlanei Popan, pe atunci şi ea secretară a partidului şi una dintre învinuitele în acest dosar. Aceasta le-ar fi trimis protestarilor, prin curier, sume între 200 şi 400 de lei de persoană.

Svetlana Popan a refuzat să comenteze aceste afirmaţii.

Nici Evghenia Guţul nu le-a spus nimic jurnaliştilor.

EVGHENIA GUŢUL, başcan, UTA Găgăuzia: „Voi aţi fost la şedinţă. Aţi văzut că a fost un martor din partea procurorilor. Martorul pe mine nu mă cunoaşte. Mai bine îi adresaţi întrebări domnului Epure, el ştie mai multe.”

Dar nici procurorul de caz, Ghenadie Epure, nu a făcut vreo declaraţie de presă. Lângă sediul instanţei am văzut-o pe şefa Procuraturii Anticorupţie, Veronica Dragalin. Şi în acest caz ne-am lovit de un refuz.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

VERONICA DRAGALIN, şef, Procuratura Anticorupţie:  „Eu sunt în pauza de masă, vă rog să respectaţi acest drept. La revedere!”

Evghenia Guţul, dar şi o secretară a fostului partid politic “Şor”, sunt învinuite de acceptarea finanţării ilegale a partidului din partea unui grup criminal organizat, pentru care riscă până la şapte ani de puşcărie.

Tags: GagauziaGuțulŞor
Justiţie