O nouă serie de proteste în Franța față de propunerea de reformare a sistemului de pensii

Publicat:

Franța continuă să fie afectată la nivel național de proteste și greve cauzate de propunerea președintelui țării, Emmanuel Macron, de reformare a sistemului de pensii, informează site-ul agenției de presă Reuters, potrivit mediafax.

În ultimele două săptămâni, grevele provocate de propunerile președintelui au afectat transporturile feroviare și rutiere și au dus la închiderea mai multor școli la nivel național. De asemenea, aproximativ 500.000 de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta față de măsurile propuse privind sistemul de pensii.


Citește și : Muntenegru: Protest al ortodocşilor împotriva unei legi aşa-numite a ‘spolierii’

După o serie de negocieri eșuate cu reprezentanții Guvernului, mai multe sindicate au făcut apel la continuarea grevelor și în perioada sărbătorilor de iarnă.

Sâmbătă, transportatorul feroviar național, SNCF, a continuat să funcționeze la capacitate redusă, astfel că doar jumătate dintre trenurile de mare viteză (TGV) din țară au transportat călători.

Sindicaliștii se opun propunerilor lui Macron de reformare a sistemului național de pensii, propuneri care includ eliminarea regimului special de pensii pentru diverse sectoare din economie, precum cel al transporturilor feroviare, dar și creșterea vârstei de pensionare, de la 62 la 64 de ani.

Negocierile privind reforma sistemului de pensii ar urma să fie reluate în luna ianuarie, după care Guvernul intenționează să trimită proiectul în Parlament, pentru ca modificările să poată intra în vigoare în vara lui 2020.

Citește și : SUA, foarte preocupate privind o intensificare a conflictului din Libia (oficial american)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.