O nouă serie de proteste în Hong Kong, în ciuda arestărilor şi a retragerii organizatorilor – VIDEO

Publicat:

Mii de protestatari au manifestat paşnici sâmbătă, în Hong Kong, în ciuda ploii şi arestării unor activişti pentru democraţie, relatează Reuters, potrivit agerpres.

După arestările de vineri, organizatorii protestelor au anunţat că renunţă la manifestaţia de amploare planificată pentru sâmbătă. Poliţia era pregătită să împiedice comemorarea a cinci ani de la decizia Beijingului de a bloca reforemele democratice din Hong Kong, fostă colonie britanică reunită cu China în 1997.


Citește și : SUA impun sancțiuni petrolierului iranian Adrian Darya 1 şi căpitanului acestuia

Cu toate acestea, oamenii au ieşit în stradă; mulţi s-au alăturat unui “marş creştin” din districtul Wanchai, cunoscut pentru divertisment, îndreptându-se spre sedii guvernamentale dintr-o zonă rezidenţială. Alţii au mers spre districtul comercial Causeway Bay.

“În Hong Kong avem libertatea religiei. Ne oprim la diferitele puncte de control şi ne rugăm pentru instaurarea dreptăţii în Hong Kong. Dacă ne pun sub acuzare pur şi simplu pentru că ne rugăm, ne încalcă libertatea religioasă”, a declarat Sally Yeung, o creştină în vârstă de 27 de ani.

Citește și : Ciclonul Dorian a crescut în intensitate ajungând la uragan de categorie 4

“Dacă ne spun să nu protestăm, e ca şi cum ne-ar spune să nu respirăm”, a susţinut Eric, un student în vârstă de 22 de ani. “Simt că e de datoria mea să lupt pentru democraţie. Poate vom câştiga, poate vom pierde. Dar luptăm”, a insistat el.

Ultimele proteste din Hong Kong nu au mai avut lideri. Sâmbătă, marşurile au avut loc în diferite locuri, iar manifestanţii au urmat trasee la întâmplare pe străzi, comunicând prin semne.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: ‘Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor’

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: 'Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor' Discuții pe tonuri înalte în ședința de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.