O operă de Banksy va fi scoasă la licitaţie în beneficiul serviciului public de sănătate din Marea Britanie

Publicat:

Artistul urban britanic Banksy speră să obţină peste 3 milioane de lire sterline în beneficiul serviciului public de sănătate din Marea Britanie, prin vânzarea la licitaţie a unuia dintre tablourile sale, oferind “speranţă” în plină pandemie de coronavirus, transmite luni AFP, potrivit agerpres.  

Banksy a donat o operă intitulată “Game Changer” spitalului din Southampton (sudul Angliei) în mai 2020, în perioada primului val al pandemiei de Covid-19. Pânza, în alb negru, reprezintă un băieţel care se joacă cu o păpuşă reprezentând o infirmieră cu mască şi capă de supererou, după ce şi-a aruncat figurinele reprezentându-i pe Batman şi Superman la gunoi.


Citește și : Intervenţia poliţiei din Grecia este anchetată judiciar – VIDEO

Cel mai celebru dintre artiştii stradali anonimi, Banksy a decis să scoată la licitaţie pânza originară pentru a strânge fonduri pentru NHS, serviciul public de sănătate britanic. O reproducere a operei va rămâne expusă în spitalul care a primit donaţia.

Pentru Christie’s, casa de licitaţii care organizează această vânzare, tabloul “constituie un omagiu personal adus celor care continuă să inverseze cursul pandemiei”.

Lucrarea “‘Game Changer’ de Banksy a reprezentat o licărire de speranţă pentru personalul şi pacienţii spitalului din Southampton, iar artistul a dorit să-l vindem la licitaţie în beneficiul NHS”, a explicat Katharine Arnold, co-directoare la Christie’s însărcinată cu arta postbelică şi contemporană în Europa. Ea a subliniat că opera “aduce un omagiu forţei şi rezistenţei” angajaţilor din cadrul NHS.

Citește și : Două treimi din pădurea tropicală au fost distruse sau degradate la nivel global

Valoarea de vânzare a operei “Game Changer” este estimată între 2,5 şi 3,5 milioane de lire sterline.

Oferind lucrarea angajaţilor spitalului în luna mai, artistul a cărui identitate nu este cunoscută a lăsat şi o notă: “Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi. Sper că acest lucru va lumina puţin locul, chiar dacă este în alb şi negru”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân – studiu

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân - studiu Un nou studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveția a identificat...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

OMS a aprobat prima testare pentru diagnosticarea „Variolei Maimuței”

OMS a aprobat prima testare pentru diagnosticarea „Variolei Maimuței” Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a dat acordul pentru testarea-diagnostic in vitro (DIV) pentru mpox, sau...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.