O organizaţie nord-coreeană cere ca SUA să fie ‘OMORÂTE în BĂTAIE’, precum ‘CÂINII TURBAŢI’

Publicat:

O organizaţie nord-coreeană a cerut joi ca Statele Unite să fie “omorâte în bătaie” pentru că au iniţiat adoptarea la ONU a unei a opta serii de sancţiuni împotriva Phenianului, adăugând că Japonia, aliat al Washingtonului, trebuie “scufundată în mare”, relatează AFP, potrivit agerpres.

După un al şaselea test nuclear nord-coreean la 3 septembrie, Consiliul de Securitate a adoptat luni în unanimitate o nouă serie de sancţiuni împotriva Coreii de Nord.


Sancţiunile prevăd în special un embargou asupra exporturilor de gaze către Coreea de Nord, o limitare a exporturilor de petrol şi a produselor rafinate, precum şi interdicţia asupra exporturilor nord-coreene de textile.

Citeşte şi: Un luptător de MMA ia la bătaie arbitrul pentru că a întrerupt lupta – VIDEO

Un purtător de cuvânt al Comitetului Coreean pentru Pacea în Asia-Pacific (CCPAP) a denunţat ca ‘odioasă’ rezoluţia Consiliului de Securitate şi a afirmat că se înmulţesc apelurile în Coreea de Nord în favoarea unor represalii puternice împotriva Statelor Unite şi aliaţilor lor.

“Armata şi poporul din Coreea de Nord cer în unanimitate ca yankeii, principalii vinovaţi că au pus la cale ‘rezoluţia sancţiunilor’, să fie omorâţi în bătaie cu lovituri de băţ, aşa cum merită câinii turbaţi”, a precizat el într-un comunicat publicat de agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

“Este momentul ca agresorii imperialişti americani să fie anihilaţi. Să condamnăm continentul american la cenuşă şi obscuritate”, a adăugat purtătorul de cuvânt citat.

Coreea de Nord lansează cu regularitate ameninţări dramatice împotriva Statelor Unite şi aliaţilor lor, fără a le pune în aplicare.

Conform Ministerului Unificării sud-coreean, CCPAP este “o fereastră pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu ţări precum SUA şi Japonia” şi “face campanie pentru a schimba imaginea negativă a Coreei de Nord”.

Citeşte şi: Fără precedent – Guvernul SUA dispune dezinstalarea şi înlocuirea antivirului Kaspersky, acuzând compania de colaborare cu spionajul rus

Însă CCPAP a acuzat Tokyo că “este la ordinele Statelor Unite”, reamintind de lansarea unei rachete nord-coreene deasupra Japoniei luna trecută.

“Cele patru insule ale arhipelagului (nipon – n.r.) trebuie scufundate în mare de bomba nucleară a Junche”, a adăugat purtătorul de cuvânt, făcând referire la filosofia autosuficienţei promovată de Coreea de Nord.

Phenianul îşi justifică programele balistic şi nuclear prin necesitatea de a se proteja de forţele americane ‘ostile’.

Ultimul test nuclear nord-coreean, o bombă H suficient de mică pentru a putea fi montată pe o rachetă, conform Phenianului, a venit după tiruri cu două rachete balistice intercontinentale (ICBM) care par să aibă capacitatea de a atinge o bună parte din continentul american.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recensământ 2024: Câte locuințe şi persoane au fost recenzate până acum

Recensământ 2024: Câte locuințe şi persoane au fost recenzate până acum Au rămas câteva zile până se va încheia Recensământul populației și locuințelor în...

Dan Barna, la AP OSCE: R.Moldova trebuie să beneficieze de susţinerea tuturor statelor din OSCE

Dan Barna, la AP OSCE: R.Moldova trebuie să beneficieze de susţinerea tuturor statelor din OSCE Arhitectura de securitate europeană trebuie adaptată la noul context internaţional,...

Echipa de robotică din R.Moldova a obținut un număr record de premii la un concurs internațional

Echipa de robotică din R.Moldova a obținut un număr record de premii la un concurs internațional Echipa de robotică din Republica Moldova „RoboRangers” a obținut...

Planul lui Trump pentru NATO

Planul lui Trump pentru NATO Foști oficiali de securitate națională și experți în materie de apărare ce ar putea face parte dintr-o potențială nouă administrație...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.