X

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest weekend, acordați-vă un moment pentru a vă bucura de frumusețea ei și pentru a căuta o câmpie mare și întunecată.

Suprafața respectivă este Mare Tranquillitatis, sau Marea Liniștii, unde a aterizat misiunea Apollo 11 în după-amiaza zilei de 20 iulie 1969, scrie G4Media.

Acum, în timp ce NASA și alte agenții spațiale planifică o prezență umană mai stabilă pe Lună prin programul Artemis, se pare că Marea Liniștii ar putea avea o comoară neexplorată care merită revizitată, relatează CNN.

CItește și: Un strat de diamante cu grosimea de 15 kilometri s-ar putea afla în subsolul planetei Mercur

Oamenii de știință au descoperit o cavitate subterană sub Marea Liniștii, care ar putea oferi adăpost viitorilor astronauți lunari sub forma unei peșteri.

Peșterile lunare, sau pasajele subterane formate prin procese vulcanice în timpul istoriei timpurii a Lunii, sunt conectate la gropile care acoperă suprafața lunară.

Peștera lungă și lată, descoperită prin revizuirea datelor de arhivă ale NASA, ar putea fi folosită pentru a proteja astronauții de radiațiile puternice și de variațiile extreme de temperatură, precum și pentru a oferi o nouă cale de a studia rocile lunare.

 

Tags: astronautiMarea Liniștii de pe Lunăpestera
Social