O petrecere ilegală cu 400 de persoane, întreruptă de jandarmi în estul Franţei

Publicat:

Aproape 400 de persoane au participat, înainte de intervenţia jandarmilor, la o “free party” organizată în apropiere de oraşul Dijon din estul Franţei sâmbătă seara, la o zi după o petrecere ilegală care a avut loc în vestul ţării, în pofida măsurilor de izolare, relatează duminică AFP, potrivit agerpres

Această “free party” care s-a desfăşurat într-un hangar abandonat din comuna Couchey, la aproximativ zece kilometri de Dijon, s-a încheiat în cursul nopţii odată cu intervenţia jandarmilor şi reţinerea presupusului organizator, potrivit prefecturii locale.


Citește și : Un nou record de infecții la Tokyo, cu mai puțin de 90 de zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

“Condamn cu fermitate acest eveniment care este complet iresponsabil în contextul situaţiei sanitare din ţară. Nu a sosit momentul să lăsăm garda jos”, a declarat pentru AFP prefectul regiunii Bourgogne-Franche-Comté, Fabien Sudry.

În jurul orei 20:00, autorităţile au descoperit petrecerea ilegală şi au desfăşurat un dispozitiv format din aproximativ 140 de jandarmi şi poliţişti, a spus prefectul. Un elicopter de jandarmerie a permis, de asemenea, supravegherea împrejurimilor.

Această desfăşurare de forţe a permis prevenirea sosirii la faţa locului a “100 până la 150 de tineri”, majoritatea făcând cale întoarsă la vederea poliţiştilor. Alţii au încercat să ajungă la locul petrecerii înainte de a fi îndepărtaţi prin “utilizarea moderată a gazelor lacrimogene”, potrivit aceleiaşi surse.

Muzica a fost întreruptă în cursul nopţii, în jurul orei 2:00, echipamentul de sunet fiind confiscat, iar locul fiind evacuat treptat.

Două persoane au fost reţinute, inclusiv presupusul organizator. Poliţia a emis, de asemenea, 205 de sancţiuni pentru “nerespectarea interdicţiilor de deplasare”.

Acest eveniment ilegal a fost organizat la o zi după o petrecere rave care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în Bretania, la care au participat în jur de 500 de persoane, înainte de intervenţia poliţiei.

“Nu se mai afla nimeni la faţa locului, duminică, în a doua parte a dimineţii”, a declarat jandarmeria pentru AFP, la câteva ore după plecarea ultimilor petrecăreţi care au hotărât să doarmă la faţa locului.

Citește și : Olanda amână planurile de a ridica mai multe restricţii

Au fost constatate aproape 330 de infracţiuni asociate COVID-19, patru cazuri de deţinere ilegală de substanţe stupefiante şi două infracţiuni de conducere sub influenţa drogurilor.

O petrecere rave care urma să fie organizată sâmbătă seara la Paris, în cartierul Bercy, a eşuat, iar poliţia a reţinut trei persoane. Printre acestea s-a aflat şi presupusul organizator, reţinut pentru periclitarea vieţii altor persoane. Au fost aplicate 34 de sancţiuni.

“Ar face mai bine să rămână acasă la ei şi să mai aibă puţină răbdare”, a declarat duminică ministrul Justiţiei, Eric Dupond-Moretti, la postul France Inter.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.