X

O poliţistă devenită regizoare de film, împuşcată de bărbaţi neidentificaţi la Kabul

O cunoscută regizoare de film din Afganistan, care este de asemenea actriţă şi are şi o funcţie înaltă în poliţie, a fost împuşcată marţi de bărbaţi neidentificaţi în timp ce era plimbată cu maşina prin capitala Kabul, potrivit Reuters , scrie agerpres.

În vârstă de 44 de ani, Saba Sahar este una dintre primele femei regizor de film din Afganistan. Ea s-a folosit de instruirea sa ca ofiţer de poliţie pentru a produce filme documentare şi de ficţiune care au fost apreciate.

Citește și : Mii de persoane au primit rezultate greşite la teste pentru COVID-19 în Suedia

 

A fost de asemenea un critic vocal al talibanilor şi al rolului dominant pe care bărbaţi conservatori îl au asupra instituţiilor sociale şi politice.

Trei bărbaţi înarmaţi au deschis marţi focul asupra sa în timp ce se afla în maşină la Kabul.

Ea era însoţită de două gărzi de corp, de un copil şi de şofer. Bodyguarzii au fost răniţi, în timp ce copilul şi şoferul nu au păţit nimic.

“A fost în comă pentru aproape 20 de ore, primind patru gloanţe în stomac. Acum este în afara pericolului”, a declarat miercuri soţul său, Emal Zaki.

Saba Sahar a lucrat în departamentul de poliţie timp de peste 10 ani, iar recent a fost numită adjunct al forţelor speciale de poliţie, fiind responsabilă cu chestiunile legate de gen.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a spus că atacatorii au scăpat şi că a fost deschisă o anchetă.

Citește și : Melania Trump cere încă patru ani pentru ‘Donald’: ‘Nu doar vorbeşte, el obţine rezultate!’

Tot în această lună, bărbaţi înarmaţi, neidentificaţi, au împuşcat o altă femeie afgană cunoscută, Fawzia Koofi, avocată pentru drepturile femeilor şi membră a echipei de negociere cu talibanii.

Ea a fost rănită uşor într-un atac la Kabul.

Organizaţia Amnesty International afirmă că în ultimele luni a observat o înmulţire “extrem de îngrijorătoare” a atacurilor asupra actorilor de film, activiştilor politici şi apărătorilor drepturilor omului în Afganistan.

Tags: Afganistankabulpolitietalibani
Categorii: Știrile zilei