X

O presupusă gherilă de stânga a atacat o bază aeriană din estul Columbiei; un rănit

O presupusă gherilă de stânga a atacat o bază a forţelor aeriene columbiene vineri dimineaţă, rănind un ofiţer, au anunţat preşedintele Ivan Duque şi mai multe media locale, informează DPA, potrivit agerpres.

O explozie a zguduit baza situată în oraşul Yopal (est) după ce a fost lovită de bombe de cilindri de gaz trase dintr-un camion, potrivit canalelor Caracol şi RCN. Potrivit unor informaţii, camionul a sărit în aer. Un ofiţer al forţelor aeriene a fost spitalizat cu răni.

Citește și : Noi lupte în estul Ucrainei, în timp ce Merkel şi Putin se întâlnesc la Moscova

Duque a atribuit atacul Armatei de Eliberare Naţională (ELN), ultimul grup de gherilă oficial existent în Columbia după ce guvernul a semnat un acord de pace cu cealaltă gherilă mult mai mare, FARC, în 2016.

ELN a organizat de obicei atacuri la scară mică, dar şi-a asumat responsabilitatea pentru bombardarea unei academii de poliţie din Bogota ce a făcut peste 20 de morţi în ianuarie 2019.

Citește și : SUA refuză să discute despre o retragere a trupelor din Irak, în ciuda unei solicitări a Bagdadului

Duque a spus că “toate semnele” indică ELN ca fiind responsabilă pentru atacul din Yopal. El a promis un răspuns “puternic” al guvernului la acest atac “laş”.

Pe lângă aproximativ 2.000 de luptători ELN, aproximativ acelaşi număr de disidenţi din FARC rămân activi în mediul rural.

Tags: ELNgherilaIvan DuqueYopal
Categorii: Știrile zilei