X

O pretinsă corespondență secretă a rușilor dezvăluie planurile lui Putin în raport cu Occidentul

O pretinsă corespondență secretă a rușilor dezvăluie planurile lui Putin în raport cu Occidentul

Hackerii ucraineni au obținut o scrisoare secretă a lui Veaceslav Volodin, șeful Dumei de Stat a Rusiei, către președintele rus Vladimir Putin, în care acesta îi propune să întărească controlul și represiunea regimului de la Kremlin și să crească confruntarea cu țările occidentale după alegerile prezidențiale din Rusia, transmite portalul disinfo.md, care face trimitere la pravada.ua.

Citește și: Fosta ministră de Interne, Ana Revenco, a fost amendată

Din scrisoarea lui Volodin reiese că nimeni din cercurile conducătoare ale Rusiei nu se îndoiește de realegerea lui Putin, iar încă din noiembrie-decembrie anul trecut autoritățile ruse își făceau planuri pentru perioada postelectorală, deoarece scrisoarea în sine este datată 30 noiembrie, iar răspunsul lui Putin, în care îi transmite că e de acord cu propunerile, vine pe 12 decembrie 2023.

Centrul Național de Rezistență din Ucraina a publicat documentul care menționează că Rusia are nevoie de transformare și de măsuri care să o întărească în fața provocărilor viitoare. Propunerea lui Volodin se referă, în special, la conceptul de „de-occidentalizare”, care presupune naționalizarea economiei, toate industriile de materii prime devenind proprietate de stat, suveranizarea științei, culturii și artei și creșterea rolului statului în dezvoltarea lor, consolidarea cenzurii, în special la televizor și pe internet, rezolvarea problemei mișcărilor de opoziție.

Volodin i-a transmis lui Putin că comitetele Dumei de Stat sunt pregătite să susțină inițiativa și să înceapă elaborarea proiectelor de lege.

Tags: Duma de Stat a RusieiPlanurile lui Putin dupa alegerirăzboi în UcrainaVladimir Putin
Știrile zilei