O provincie chineză promite recompense pentru stoparea trecerilor ilegale ale frontierei din Rusia

Publicat:

O provincie din nord-estul Chinei oferă o recompensă care merge până la 5.000 de yuani (circa 640 de euro) pentru persoanele care ajută la interceptarea călătorilor veniţi din Rusia care traversează ilegal frontiera, după o creştere îngrijorătoare a numărului cazurilor importate de COVID-19, relatează AFP, potrivit agerpres.

Temându-se de o nouă recrudescenţă a epidemiei de COVID-19 apărută în decembrie, China practic a interzis de la sfârşitul lui martie intrarea străinilor pe teritoriul său şi a redus puternic legăturile aeriene internaţionale. Majoritatea noilor cazuri de infectare sunt cele ale unor cetăţeni chinezi care se întorc în ţară.


Citește și : Doi giganți farma se asociază pentru crearea unui vaccin anti-coronavirus

În nord-estul Chinei, provincia Heilongjiang a anunţat marţi 79 de noi cazuri în rândul persoanelor care au venit din Rusia, ceea ce ridică la 326 numărul infecţiilor importate cu COVID-19. Autorităţile din provincie au anunţat luni o recompensă de 3.000 de yuani pentru persoanele care denunţă traversările ilegale ale frontierei, mergând până la 5.000 de yuani în caz de prindere a unor contravenienţi şi de predare a lor autorităţilor.

Este vorba despre “creşterea prevenţiei şi a muncii de supraveghere pentru depistarea cazurilor importate în provincie”, au precizat autorităţile din provincie într-un comunicat.

O bună parte dintre cazurile importate în provincie au fost descoperite la Suifenhe, unde cei 70.000 de locuitori sunt izolaţi de săptămâna trecută, în condiţiile în care carantina a fost ridicată la Wuhan, unde a apărut iniţial noul coronavirus.

Oraşul Suifenhe a devenit unul dintre principalele locuri de trecere a frontierei cu Rusia după suspendarea la sfârşitul lui martie, de către autorităţile ruse, a legăturilor aeriene internaţionale. Suifenhe şi-a închis pe 7 aprilie frontiera pentru călători, menţinând-o însă deschisă pentru transportul de mărfuri.

Potrivit responsabililor locali, un spital temporar a fost construit în localitate pentru a fi dat în folosinţă de marţi şi experţi medicali au venit aici din toată ţara.

Suifenhe şi capitala provincială Harbin impun acum o carantină de 28 de zile şi teste pentru toţi cei sosiţi din exterior.

Citește și : Mai mulți politicieni germani cer redeschiderea treptată a școlilor

Rusia înregistra marţi oficial 21.102 de cazuri de coronavirus şi 170 de morţi. Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut să fie pregătite “toate scenariile, chiar şi cele mai grave şi mai extraordinare”.

Zhao Lijian, un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) chinez, le-a cerut marţi responsabililor locali din China şi Rusia “să ia măsurile necesare” pentru a preveni şi a face să înceteze trecerile ilegale ale frontierei. Zhao Lijian a estimat că peste 100.000 de chinezi se află în prezent în Rusia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale Cântăreaţa Pink a anunţat că nu va putea cânta, miercuri, la Berna. Această decizie a...

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova „Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul...

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber Dosarul în care figurează bașcana Evghenia Guțul, învinuită de acceptarea...

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport)

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport) Politicienii și demnitarii de stat sunt persoanele care inițiază cel mai des...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.