O rachetă israeliană a lovit o clădire din centrul Damascului; cinci morți

Publicat:

Armata siriană a anunțat că cinci persoane au murit după ce capitala Damasc și zonele înconjurătoare ar fi fost lovite duminică de rachete israeliene, transmite BBC, informează mediafax.

Oficialii au declarat că o clădire a fost lovită în cartierul central Kafr Sousa, ucigând patru civili și un soldat. Cartierul dens populat găzduiește un complex de securitate mare și puternic păzit.


Citește și :  Ţările de Jos vor expulza 10 diplomaţi ruşi suspectaţi de spionaj

Armata israeliană a refuzat să comenteze.

Atacul a provocat pagube la mai multe locuințe din cartierele Damascului și din alte zone din apropiere, au declarat oficiali sirieni.

Ministerul Apărării din această țară a declarat că rachetele au fost lansate de pe Înălțimile Golan, iar Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul la Londra, a estimat bilanțul victimelor la 15 persoane, inclusiv civili.

„Lovitura de duminică este cel mai mortal atac israelian în capitala siriană”, a declarat Rami Abdel Rahman, șeful Observatorului.

Citește și : Maia Sandu a discutat cu premierul Norvegiei despre ameninţările de securitate

Atacul de duminică a fost primul de când un cutremur devastator cu magnitudinea de 7,8 grade a lovit nord-vestul țării, precum și părți din Turcia vecină, în urmă cu 12 zile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.