X

O reclamă de Crăciun din Norvegia marchează 50 de ani de la dezincriminarea relaţiilor între persoane de acelaşi sex

Posten, serviciul poştal naţional al Norvegiei, o companie deţinută de stat, marchează 50 de ani de la dezincriminarea în această ţară a relaţiilor între persoane de acelaşi sex cu o reclamă de Crăciun emoţionantă în care Moş Crăciun are o relaţie sentimentală cu un bărbat pe nume Harry, informează Reuters joi, potrivit agerpres.  

În videoclipul cu o durată de aproape patru minute intitulat ”When Harry met Santa”, aluzie la comedia romantică din 1989 ”When Harry met Sally”, avându-i drept protagonişti pe Billy Crystal şi Meg Ryan, Harry îl zăreşte pe Moş Crăciun în momentul când aduce darurile.

Citește și : Papa Francisc cere societăţii să protejeze femeile împotriva violenţelor

După ce se revăd de fiecare Crăciun pe parcursul mai multor ani, între cei doi se creează treptat o legătură. Programul aglomerat al lui Moş Crăciun le permite doar întâlniri scurte, până când Moş Crăciun încredinţează companiei norvegiene Posten sarcina distribuirii darurilor, iar cei doi reuşesc în cele din urmă să petreacă mai mult timp împreună, sărutându-se în scena finală.

”Anul acesta, totul este despre iubire – 2022 marchează aniversarea a 50 de ani de la dezincriminarea homosexualităţii în Norvegia”, a precizat Posten într-un comunicat.

”Vrem să arătăm flexibilitatea serviciilor noastre, dar şi să le punem într-un context social relevant”, se mai spune în comunicat.

Cu un total de 14.000 de angajaţi, compania de stat Posten încurajează diversitatea în rândul personalului său din punctul de vedere al vârstei, genului, religiei, orientării sexuale şi etnicităţii.

”Toată lumea trebuie să se simtă binevenită, văzută, auzită şi acceptată. Reclama de Crăciun de anul acesta scoate în evidenţă tocmai aceste lucruri”, se mai spune în comunicat.

Reclama a fost întâmpinată cu reacţii extrem de apreciative, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului poştal.

Printre cei care au comentat public reclama se numără şi fostul ambasador al Statelor Unite în Danemarca Rufus Gifford, care este gay.

Citește și : TRAGEDIA rutieră din Bulgaria a fost provocată de o eroare umană

”Oh, Doamne, iubesc Scandinavia. Imaginaţi-vă cum ar fi fost ca serviciul poştal din Statele Unite să lanseze o astfel de reclamă”, a scris el pe Twitter.

Reclama ”When Harry met Santa” a fost realizată de agenţia norvegiană de creaţie POL şi produsă de B-Reel Films.

Tags: Moș CrăciunNorvegiaPosten
Categorii: Diaspora