X

O regiune din estul îndepărtat al Federaţiei Ruse a decretat stare de urgenţă din cauza unor incendii de vegetaţie deosebit de severe

Autorităţile din regiunea Habarovsk, situată în estul îndepărtat al Federaţiei Ruse, au decretat stare de urgenţă din cauza unor incendii de vegetaţie deosebit de severe, informează DPA, potrivit agerpres

Situaţia este “dificilă” în mai multe zone din această regiune, a declarat joi guvernatorul local, Mihail Degtiarov, citat de agenţia de presă Interfax..

Citește și : Boris Johnson DEMISIONEAZĂ din funcţia de prim-ministru şi de lider al Partidului Conservator

În virtutea stării de urgenţă, rezidenţii nu mai au voie, temporar, să pătrundă în zonele împădurite sau să conducă vehicule de-a lungul zonelor forestiere, a precizat oficialul rus.

În Siberia, regiunea Irkuţk a decretat deja stare de urgenţă în luna mai, după ce mai multe persoane au fost ucise de flăcări în regiunea Krasnoiarsk.

De mai mulţi ani, Federaţia Rusă se confruntă cu incendii de pădure devastatoare în fiecare vară, pe care experţii în mediu le atribuite, alături de alţi factori, schimbărilor climatice şi episoadelor de secetă asociate acestora.

Citește și : Şefa guvernului neozeelandez critică ‘eşecul’ ONU în a împiedica războiul din Ucraina

Tags: Habarovskincendiistare de urgentavegetaţie
Categorii: Diaspora