X

O reţea albaneză de trafic de cocaină, dezmembrată în urma unor operaţiuni de poliţie în zece ţări europene

Douăzeci de persoane au fost arestate în cursul unor operaţiuni coordonate ale forţelor de poliţie în zece ţări din Europa, ce au permis dezmembrarea unei reţele albaneze de trafic de cocaină, au anunţat joi Europol şi autorităţile italiene, în comunicate separate, transmite dpa, potrivit agerpres.

Potrivit Europol, gruparea de limbă albaneză ‘Kompania Bello’ era una dintre cele mai active reţele de trafic de cocaină din America de Sud spre Europa. Reţeaua acţiona pe întreg ‘lanţul de aprovizionare’, de la transport până la distribuţia şi vânzarea drogurilor.

Citește și : Polonia vrea un fond UE de cel puţin un miliard de euro pentru stabilizarea Belarusului

Sute de poliţişti au participat la operaţiunile coordonate, în timpul cărora au fost confiscate 4 tone de cocaină şi 5,5 milioane de euro.

Persoanele arestate au fost acuzate de trafic internaţional de narcotice, posesie ilegală de droguri şi de infracţiuni prin violenţă, inclusiv de crime.

Ancheta cu numele de cod ‘Los Blancos’, care a durat cinci ani şi a fost condusă de poliţia din Florenţa, a fost una din cele mai ample de până acum împotriva crimei organizate albaneze, de-a lungul anilor fiind arestate 84 de persoane.

Citește și : În ciuda negocierilor de pace, talibanii au ucis 20 de militari afgani

Tags: America de SudcocainaeuropaEuropol
Categorii: Diaspora