O reţea de imigraţie chineză, anihilată în regiunea pariziană

Publicat:

O reţea de călăuze chineze, care au adus compatrioţi în Franţa cu vize turistice şi i-au pus apoi să lucreze ilegal în restaurante, a fost anihilată în această săptămâna în regiunea pariziană, a anunţat vineri o sursă din poliţie, citată de France Presse, potrivit agerpres.

“Filiera organiza sosirea chinezilor în Franţa cu complicitatea unor agenţii de turism chineze pentru a obţine vize turistice”, a explicat Xavier Delrieu, şeful Biroului central pentru combaterea imigraţiei ilegale şi angajării străinilor fără carte de sejur (Ocriest).


Citește și : Crește numărul infecțiilor cu coronavirus în Belgia

“Ei erau apoi recuperaţi de reţea care îi caza şi îi punea să lucreze pentru un salariu mizer, în principal în restaurantele chineze din toată regiunea Parisului”, a adăugat comisarul.

Aproximativ 200 de imigranţi clandestini ar fi ajuns prin această reţea “din 2016-2017”, potrivit anchetatorului. Un trafic deosebit de profitabil, întrucât fiecare imigrant ilegal trebuia să plătească 5.000 de euro pentru a obţine viza turistică.

Unii, care doreau să obţină azil în Franţa, erau nevoiţi să plătească pentru pregătirea dosarului, folosind o companie de traduceri de asemenea legată de reţea.

În total, şapte persoane, şase bărbaţi şi o femeie, au fost arestaţi marţi la Paris, în Seine-Saint-Denis şi Val-de-Marne. Peste 20.000 de euro în numerar au fost găsiţi în timpul percheziţiilor şi mai mult de 300.000 de euro confiscaţi din conturi bancare.

Citește și : Numai gura ce-i de el! În pofida retoricii acide a lui Lukaşenko, Belarusul are toate frontierele deschise

Trei dintre aceste persoane au fost plasate sub control judiciar, iar celelalte patru urmează să fie prezentate unui judecător în această vineri.

Unsprezece imigranţi ilegali “cazaţi în apartamente, uneori aglomerate”, potrivit lui Delrieu, au fost descoperiţi la diferite adrese percheziţionate în timpul acestei operaţiuni.

Aceştia au obligaţia să nu părăsească teritoriul francez sau au fost plasaţi în centre administrative de reţinere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.