X

O reuniune reuniune la nivel înalt Trump-Kim, cel mai probabil la începutul anului viitor (înaltă oficialitate americană)

Viitoarea reuniune la nivel înalt între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un va avea loc cel mai probabil la începutul anului viitor, a declarat vineri o înaltă oficialitate din administraţia SUA, transmite sâmbătă Reuters, potrivit Agerpres.

“Este posibil ca o reuniune să aibă loc undeva după 1” ianuarie, a declarat oficialitatea citată unui grup mic de ziarişti.

Citește și : SUA inventeză pretexte pentru a impune noi sancțiuni împotriva Rusiei (MAE rus)

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat vineri că speră să se întâlnească în curând cu omologul său nord-coreean pentru a pune piatra de temelie pentru “marele pas înainte” în vederea denuclearizării, în timpul viitorului summit.

Într-un interviu acordat postului Voice of America cu prilejul unei vizite la Ciudad de Mexico, Pompeo a transmis că Kim i-a spus în urmă cu două săptămâni că este hotărât să respecte promisiunile pe care i le-a făcut lui Trump în timpul primei lor întrevederi.

Citește și : Turcia va afla toate detaliile morţii jurnalistului Khashoggi (oficial turc)

Tags: Donald TrumpKim Jong UnMike PompeoreuniuneSUA
Categorii: Știrile zilei