X

O roată panoramică a luat foc la un festival de muzică din Germania; cel puţin 23 de răniţi

O roată panoramică a luat foc la un festival de muzică din Germania; cel puţin 23 de răniţi

Cel puţin 23 de persoane au fost rănite după ce o roată panoramică a luat foc la Festivalul Highfield, din apropierea oraşului german Leipzig, a precizat poliţia duminică, la o zi după incident, potrivit DPA.

Un investigator special a sosit la faţa locului duminică dimineaţă şi a demarat o anchetă privind cauzale accidentului, a precizat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, potrivit stiripesurse.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Iniţial, una din gondolele roţii a luat foc în jurul orei 21:00 (19:00 GMT), sâmbătă. Focul s-a răspândit apoi la o a doua gondolă. Ambele au fost complet distruse de flăcări, potrivit unui reporter DPA aflat la faţa locului.

Poliţia încearcă să afle cum s-a declanşat incidentul şi ce anume a provocat rănirea vizitatorilor.

Locul incendiului a fost delimitat, iar secţia penală a demarat o anchetă, a mai spus ea.

Dintre cei 23 de răniţi, patru persoane au suferit arsuri, iar una a fost rănită în cădere. Ceilalţi răniţi, printre care paramedici şi cel puţin patru poliţişti, au fost consultaţi la spital pentru o posibilă inhalare de fum, a spus ea.

Poliţia nu a putut oferi informaţii asupra stării răniţilor sau despre vârsta şi genul acestora. Numărul exact al persoanelor rănite nu este definitiv încă, a mai spus purtătoarea de cuvânt.

Un participant la festival, care locuieşte în Koln, a spus anterior că roata a accelerat brusc. Gondolele în flăcări se aflau în partea superioară a roţii.

Rapperul german Ski Aggu susţinea un concert când roata a luat foc.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

”Sunt absolut şocat şi supărat că roata a luat foc în timpul concertului meu de la Highfield”, a spus rapperul într-un mesaj publicat pe Instagram. ”Mi s-a spus în cască să nu întrerup concertul sub nicio formă şi să vorbesc în continuare cu voi ca să evităm panica în masă”.

”Prioritate a fost să preîntâmpinăm o escaladare a situaţiei. Din fericire, a avut efect”.

Un purtător de cuvânt al pompierilor a declarat pentru DPA că după circa 30 de minute de la declanşarea incendiului, situaţia era sub control.

Tags: germaniamuzicaroată
Externe