O saudită a fost condamnată la moarte după ce şi-a ucis menajera

Publicat:

Un tribunal din Arabia Saudită a condamnat o femeie saudită pentru uciderea unei angajate din Bangladesh în urmă cu aproape doi ani, a anunţat luni guvernul Bangladeshului, informează marţi dpa, potrivit agerpres.

Tribunalul a decis duminică pedeapsa cu moartea pentru Ayesha al-Jizani, soţia angajatorului migrantei din Bangladesh Abrion Begum, pentru omucidere, a anunţat într-un comunicat de presă Ministerul din Bangladesh pentru expatriaţi şi angajarea forţei de muncă peste hotare.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Vanuatu

Soţul şi fiul femeii saudite au primit la rândul lor pedepse cu închisoarea pentru că au distrus dovezile şi nu au solicitat ajutor medical, potrivit comunicatului.

Acesta este primul verdict împotriva unui angajator saudit pentru abuzarea unui lucrător migrant din Bangladesh, subliniază textul.

Begum, 40 de ani, care venise în Arabia Saudită în 2017 şi fusese angajată ca menajeră în casa al-Jizani, a fost ucisă pe 24 martie 2019, a amintit ministerul cu referire la cazul ce a fost judecat la Riad.

Soţul Ayeshei al-Jizanini, Basem Salem, a fost condamnat la peste trei ani de închisoare şi la plata a 50.000 de riali saudiţi, pentru distrugerea probelor şi nesolicitarea de ajutor medical.

Citeşte şi: Atac cu rachete asupra unei baze americane din Erbil

Fiul ei, Walid Basem Salem, a fost condamnat la o pedeapsă de şapte luni la un centru de corecţie pentru minori, potrivit ministerului din Bangladesh.

Acuzaţii privind abuzuri ale angajatorilor împotriva lucrătorilor migranţi, în special femei, sunt ceva comun în Arabia Saudită, ţară unde sunt angajaţi cei mai mulţi lucrători din Bangladesh.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.